EuroPride

EuroPride

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
HEMA
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
358

Winnaar 2016

Doelstelling

Nederland houdt van HEMA. Helaas is houden van niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Ook niet in Nederland, want ook hier wordt de gay-community nog steeds niet door iedereen geaccepteerd. Daarom maakte HEMA als eerste Nederlandse retailer tijdens EuroPride een statement om aandacht te vragen voor de vrijheid van liefde. Want HEMA is voor iedereen, en de liefde ook.

Doelgroep

De Nederlandse LGBTQ-gemeenschap en alle bezoekers van EuroPride 2016.

Concept

HEMA maakte gebruik van haar klassieke brand icons - de tompouce en de rookworst - en creëerde daarvan een symbool voor de vrijheid van liefde, dat Nederland tijdens EuroPride en lang daarna kan (uit)dragen. Bij de start van EuroPride waren de T-shirts in beperkte oplage beschikbaar in een select aantal HEMA winkels. Door nauwe samenwerking met de gay-community en bekende influencers explodeerde het nieuws over de shirts vanaf de start. Het gevolg: de shirts waren binnen anderhalve dag uitverkocht en HEMA drukte in sneltreinvaart extra shirts. Die shirts vielen overigens ook online in de smaak. Op het hoogtepunt van de berichten over EuroPride op 22 juli, domineerde de actie van HEMA. De top 5 van meest gebruikte woorden die dag waren: EuroPride, gay, HEMA, tompouce, rookworst. HEMA gaf de LGBTQ-gemeenschap een manier om zich te uiten. En liet zelf zien dat HEMA van iedereen houdt, zonder enige voorwaarde.

Media- en middelenstrategie

De brand icons zijn de drager van de campagne. Letterlijk drager: de T-shirts zijn een straatbepalend beeld tijdens EuroPride. De traffic naar de winkels werd aangejaagd door outdoor strategisch te plaatsen op plekken rondom de EuroPride-parade en de geselecteerde winkels van HEMA. Tijdens de dag zelf zijn de sociale kanalen van HEMA aangewend om bezoekers van EuroPride ook bezoeker van HEMA te maken, door te stimuleren selfies met de T-shirts te maken en aan te sluiten bij het statement van HEMA: liefde is van en voor iedereen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken