Essent Zakelijk

Essent Zakelijk

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ESSENT
Bureau
Etcetera
Jaar
2013
Paginanummer
64

Doelstelling

Positioneer Essent als klantvriendelijke energiedienstverlener voor de zakelijke markt. Creëer voorkeur en genereer leads door de meerwaarde van Essent duidelijk te maken in een markt waarin iedereen praat over 'besparen'.

Doelgroep

Essent richt zich op de servicezoekers in de zakelijke markt (segment Powerbranding, McKinsey- studie): MKB'ers die een lagere energierekening willen én grootzakelijke klanten die hun energiehuishouding en duurzame imago beter willen managen. Beide groepen geloven niet dat dat eenvoudig kan: investeringen zijn groot en de terugverdientijd lang.

Concept

Ondernemers hebben genoeg van besparen en bezuinigen. Daarom maakt Essent een lagere energierekening makkelijk zonder dat het licht uit hoeft. Essent biedt 'Energiewinst'. Het resultaat van energieservices waarmee winst valt te behalen. Die winst betaalt zich op drie manieren uit: financieel, via extra comfort, warmte of lichtopbrengst, en via een lagere CO2-uitstoot. Op tv zien we herkenbare situaties waarin ondernemers en managers opvallend veel moeite doen om energie te besparen. Essent maakt het heel simpel om bijvoorbeeld je energierekening 40% te verlagen met TL-verlichting. Online ziet de ondernemer hoeveel concrete energiewinst hij snel en eenvoudig kan realiseren.

Media- en middelenstrategie

We vergroten de voorkeur voor het merk Essent in de zakelijke markt door alle krachten te bundelen en te kiezen voor een zichtbare, overall-positionerende aanpak op tv en online. Op die manier vergroten we de synergie tussen de verschillende proposities en bouwen we verder op de consumentencampagne. Zo leggen we een stevige basis voor een gedifferentieerde, persoonlijke follow-up. Via DM, e-mail en events (Week van de Ondernemer). Alles komt online samen op het Energiewinst-platform. Daar geven we per servicepropositie direct inzicht in de concrete winst voor de business, de medewerkers en de maatschappij. En kun je eenvoudig een afspraak maken of direct bestellen. Heel simpel. Essent levert.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken