Essent Levert. Heel Simpel.

Essent Levert. Heel Simpel.

Categorie
Excellent
Adverteerder
Essent
Bureau
ETCETERA
Jaar
2012
Paginanummer
240

Doelstelling

Het hoogst gewaardeerde energiemerk worden door Essent te positioneren als de energiedienstverlener waar je altijd op kunt rekenen. Essent levert.

Doelgroep

Essent richt zich niet op prijskopers, maar is er voor mensen die uitstekende energiedienstverlening zoeken. Zonder gedoe. Inzicht: 'Ik zie door de bomen van alle energie-aanbiedingen het bos niet meer. Dus ik wil erop kunnen vertrouwen dat ik goed zit.'

Concept

Anders dan bij andere aanbieders is gekozen voor een mentaliteitscampagne: 'Essent levert'. Concrete proposities die inspelen op herkenbare behoeften vormen het bewijs. Korte, heldere beloften die maar één conclusie kunnen hebben. Heel simpel. Essent levert. Daar kan ik op rekenen. Zo weet je bijvoorbeeld dankzij E-inzicht precies welk apparaat teveel verbruikt. Heel simpel. Essent levert. Deze nieuwe fase in de 'Essent levert'-campagne is gericht op het vergroten van de 'familiarity' en voorkeur. Omdat het effect groter is als de herkenning stijgt, verleggen we de focus van vier productcampagnes naar één nieuwe herkenbare aanpak die op consistente wijze alle handige oplossingen en de verrassend goede dienstverlening belicht.

Media- en middelenstrategie

We zetten in op continuïteit en maximale synergie tussen alle media, middelen en push- en pullkanalen om het effect te vergroten en pieken en dalen in de parameters te voorkomen. Niet door in elke laag hetzelfde te tonen, maar door bij elk touchpoint aan te sluiten op de behoefte tijdens de customer journey. Met korte filmpjes, radiocommercials, abri's en online advertising maken we aan Nederland duidelijk hoe makkelijk Essent het voor je maakt om steeds beter met energie om te gaan. Resultaat: familiarity stijgt van 49 naar 51%, pay-off bekendheid stijgt van 20 naar 38% en hoogste merkvoorkeur in de markt!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken