Essent – Energie van Vandaag

Essent – Energie van Vandaag

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ESSENT
Bureau
Accenture Interactive
Jaar
2021
Paginanummer
150

Winnaar 2021

Doelstelling

De afgelopen jaren stond de energiemarkt niet stil. De loyaliteit van klanten stond onder druk en de switchbereidheid steeg jaar op jaar. De rol van prijsvergelijkers groeide in een markt met weinig onderscheid. Kortom, werk aan winkel voor Essent, één van de grotere zogenaamde incumbents in de markt. Vraag aan het bureau was om het merk duurzaam te verstevigen om zo de aantrekkingskracht onder prospects én de loyaliteit onder bestaande klanten te verhogen.

Doelgroep

Essent richt zich op alle huishoudens in Nederland. Maar dat betekende niet dat we zomaar op zoek gingen naar de grote gemene deler. Met onderzoeksbureau Motivaction (5 tinten groener) is gekozen voor de twee grootste ‘duurzame-mentality-groepen’: structuurzoekers en statusbewusten. Niet de meest groene consumenten van Nederland, maar zij die vooral geïnteresseerd zijn in wat we noemden ‘ego boven eco’.

Merkomschrijving

Essent geeft je het zorgeloze gevoel dat jouw energie goed geregeld is. Essent is dichtbij, praktisch en deskundig. Een energiebedrijf met een sympathieke doenersmentaliteit. Kortom: genoeg gepraat! Want als wij klaar willen zijn voor een duurzame toekomst dan moeten we niet wachten maar aan de slag. Wijk voor wijk, straat voor straat, bedrijf voor bedrijf, huis voor huis, meter voor meter.

Concept

Essent weet wat er speelt onder Nederlanders. En dus weten we precies wat er nu gevraagd wordt van een energiebedrijf. Oftewel: ‘Energie van Vandaag.’ Een nuchtere en pragmatische campagne die niet mijmert over morgen (zoals de meeste concurrenten), maar laat zien wat er vandaag al kan. Met de sympathieke Freek als Essent’s servicemonteur in de hoofdrol. Niet zomaar een hoofdrolspeler, maar hét symbool van Essent. Dankzij hem weet Essent wat er nu leeft in de Nederlandse huizen. En wat Nederlanders vandaag nodig hebben.

Media- en middelenstrategie

De campagnes over Thuisvoordeel, Isolatie en Zonnepanelen kwamen tot leven in alle fasen van de verschillende customer journeys. En het thema was ook richtinggevend voor nieuwe Energie van Vandaag proposities; zoals de meest recente campagne over korting voor vaste klanten op energiebesparende producten. Dat wil je toch, van een energiebedrijf vandaag de dag?
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken