Essent – Energie van Vandaag

Essent – Energie van Vandaag

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ESSENT
Bureau
Accenture Interactive
Jaar
2021
Paginanummer
472

Doelstelling

De afgelopen jaren stond de energiemarkt niet stil. De loyaliteit van klanten stond onder druk en de switchbereidheid steeg jaar op jaar. De rol van prijsvergelijkers groeide in een markt met weinig onderscheid. Kortom, werk aan winkel voor Essent, één van de grotere zogenaamde incumbents in de markt. Vraag aan het bureau was om het merk duurzaam te verstevigen om zo de aantrekkingskracht onder prospects én de loyaliteit onder bestaande klanten te verhogen.

Doelgroep

Essent richt zich op alle huishoudens in Nederland. Maar dat betekende niet dat we zomaar op zoek gingen naar de grote gemene deler. Met onderzoeksbureau Motivaction (5 tinten groener) is gekozen voor de twee grootste ‘duurzame-mentality-groepen’: structuurzoekers en statusbewusten. Niet de meest groene consumenten van Nederland, maar zij die vooral geïnteresseerd zijn in wat we noemden ‘ego boven eco’.

Merkomschrijving

Essent geeft je het zorgeloze gevoel dat jouw energie goed geregeld is. Essent is dichtbij, praktisch en deskundig. Een energiebedrijf met een sympathieke doenersmentaliteit. Genoeg gepraat! Want als wij klaar willen zijn voor een duurzame toekomst dan moeten we niet wachten maar aan de slag. Wijk voor wijk, straat voor straat, huis voor huis, meter voor meter.

Concept

Essent weet precies wat er nu gevraagd wordt van een energiebedrijf. Oftewel: ‘Energie van vandaag.’ Niet mijmeren over morgen (zoals de meeste concurrenten), maar laten zien wat er vandaag al kan. Een branding operatie die al snel zowel in- als extern voor nieuwe producten, experiences, campagnes én successen zorgde. Met de sympathieke Freek als aanjager en spokesperson. Niet zomaar een hoofdrolspeler maar hét symbool van Essent.

Media- en middelenstrategie

Energie van vandaag werd het nieuwe leidmotief voor heel Essent. De interne launch werd opgevolgd door een e-learning platform voor alle medewerkers om het nieuwe merk ook echt te gaan beleven. En nieuwe ‘Energie-van-vandaag’-proposities en campagnes voor de particuliere én de zakelijke markt werden ontwikkeld rondom onderwerpen als Thuisvoordeel, Isolatie en Zonnepanelen. Een mooi voorbeeld van zo’n nieuwe propositie is de meest recente campagne over korting voor vaste klanten op energiebesparende producten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken