Ernst & Young – De coach verdient ook een medaille

Ernst & Young – De coach verdient ook een medaille

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Ernst & Young
Bureau
TBWABEC
Jaar
2010
Paginanummer
48

Nominatie 2010

Doelstelling

Het verder uitbouwen van de reputatie en naamsbekendheid van Ernst & Young. En het leveren van tastbare bewijsvoering voor de merkpositionering 'Achieving Potential'.

Doelgroep

CEO's en CFO's van TOP 1000 ondernemingen en beslissers bij bedrijven met meer dan 200 werknemers. Nieuwe medewerkers en Ernst & Young personeel.

Concept

Ernst & Young is Partner in Sport van NOC*NSF. Om dit partnership op een relevante manier te activeren heeft Ernst & Young campagne gevoerd rondom het thema 'coaching'. Ernst & Young voelt zich verwant met coaches aangezien zij immers degenen zijn die potentieel weten om te zetten in resultaat. Met als thema 'De coach verdient ook een medaille' is tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 een nieuw fenomeen geïntroduceerd in de Nederlandse sportwereld: medailles voor coaches. Tijdens de Winterspelen van Vancouver in 2010 is voortgeborduurd op deze succesvolle strategie. Alle Olympische coaches - onder leiding van Chef de Mission Henk Gemser - zijn 'voorgesteld' aan het Nederlandse publiek, aangemoedigd en gefeliciteerd tijdens de Spelen en ook kregen de winnende coaches naast een medaille erkenning in de campagne.

Media- en middelenstrategie

Er is gekozen voor een brede en zeer gevarieerde media-inzet waarbij de actualiteit van de uitingen centraal stond. De campagne was onder andere zichtbaar in print, op radio en online. Daarnaast was eventmarketing een belangrijk onderdeel van de campagne, onder andere de wedstrijden in Vancouver, de coach huldigingen in het Holland Heineken House en de bekendmaking van de olympische coach 2010 in de Ridderzaal in Den Haag speelden hierbij een centrale rol. Ook diverse interne media (oa. magazine, narrowcasting) zijn ingezet. En tenslotte werd het olympische sportnieuws op BNR Nieuwsradio gesponsord door Ernst & Young.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken