Er is maar één Nederlander zoals jij

Er is maar één Nederlander zoals jij

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
NATIONALE-NEDERLANDEN
Bureau
Triple Double sportmarketing
Jaar
2017
Paginanummer
360

Nominatie 2017

Doelstelling

Merkdoelstelling: Het realiseren van een significant hogere merkwaardering onder mensen die in aanraking komen met de Hardloopsupporter middels media (t.o.v. Nederland representatief). Interactiedoelstelling: Het realiseren van minimaal 100.000 positieve social interacties.

Doelgroep

Breed: Heel Nederland. Smal: Hardloopliefhebbers en supporters (lees: familie, vrienden en collega's) van deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam.

Merkomschrijving

Iedere Nederlander is weer anders. We spreken dezelfde taal en hebben dezelfde trekjes of gewoontes, maar onze levens verschillen totaal. Nationale-Nederlanden is al meer dan 170 jaar vertrouwd met al die verschillende Nederlanders. Onder de noemer 'Er is maar één Nederlander zoals jij' biedt Nationale-Nederlanden persoonlijke service die aansluit op de wensen en doelen van mensen. Voor ruim anderhalf miljoen mensen in Nederlanders speelt hardlopen een belangrijke rol in hun leven. Het is bij uitstek een sport die mensen beoefenen om een doel te bereiken. En daar helpt Nationale-Nederlanden hen graag bij.

Concept

Het lopen van een marathon is voor veel hardlopers het ultieme doel. Enerzijds weten we dat supporters van lopers in hoge mate betrokken zijn bij de prestatie van hun marathonheld. Anderzijds staat het gedeelte tussen het 34 en 37 kilometerpunt van de NN Marathon Rotterdam bekend als het zwaarste stuk parcours. Voor Nationale-Nederlanden het ideale punt om op een relevante en persoonlijke manier invulling te geven aan het hoofdsponsorschap. Deze inzichten stonden dan ook aan de basis van een impactvolle activatie; de Hardloopsupporter. Op vier grote schermen bij het 34 kilometerpunt verrasten we lopers met persoonlijke aanmoedigingsvideo's van hun dierbaren.

Media- en middelenstrategie

Om supporters persoonlijke aanmoedigingsvideo's in te laten sturen, richtte we ons met een verfijnde social media advertising strategie (met custom audiences) succesvol op supporters van deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam. De hartverwarmende reacties van lopers bij het 34 kilometerpunt verwerkten we vervolgens in een video. Deze video werd, primair via social media, onder een brede doelgroep verspreid en draagt op aansprekende wijze uit dat Nationale-Nederlanden mensen helpt bij het bereiken van persoonlijke doelen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken