Energiedirect.nl houdt het simpel in de energiegekte

Energiedirect.nl houdt het simpel in de energiegekte

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENERGIEDIRECT
Bureau
SuperHeroes Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
108

Doelstelling

Als grootste challenger in de energiemarkt de top-3 uitdagen op eenvoud, gemak en prijs.

Doelgroep

De grote groep beslissers over energiezaken - met name klanten van de drie grootste energieleveranciers - die beseffen dat ze hun energiezaken slimmer en groener kunnen regelen, maar door de bomen het bos niet meer zien.

Merkomschrijving

Energiedirect.nl stelt al sinds jaar en dag de groeiende wirwar aan niet-transparante mogelijkheden en opties in energieland aan de kaak, want wij houden het eenvoudig. En daarmee blijft ook nog eens de prijs laag. Met energiedirect.nl ben je dus slim bezig!

Concept

Je merkt het om je heen: de energiemarkt is volop in beweging. Buitenlandse partijen roeren zich. Nieuwe toetreders wringen zich in bochten om op inhoud te differentiëren en de grootste drie energieleveranciers bewegen daarin mee. Heel Nederland wordt opgeroepen de groenste met de groenste te vergelijken. Contracten krijgen fancy namen en ingewikkelde opties. En voor je het weet zit je vast aan een eigen windmolen of overbodig welkomstcadeau. -zucht- Dit noemen we bij energiedirect.nl dus energiegekte. En uit onderzoek blijkt dat mensen zich verloren voelen in deze wirwar aan? keuzes. Daarom relativeren we die gekte met een vette knipoog, zodat onze oplossing wel een héle logische wordt. Onze hoofdpersoon Klaas gaat vol goede moed mee in de energiegekte, door eindeloos te vergelijken, zelf stroom op te wekken of voor een welkomstcadeau te gaan. Tot energiedirect.nl hem vertelt over het simpele en voordelige alternatief: Wij houden groene energie lekker simpel, dan blijft de prijs lekker laag.

Media- en middelenstrategie

Omdat er altijd mensen in de markt zijn voor een nieuw energiecontract, hanteren we een always-on strategie. Hierbij zetten we vanuit ons digitale DNA fors in op online media. Daar brengen we meteen veel variatie met diverse video's, InstaStories, social- en display ads. Omdat de grote drie nog altijd zwaar inzetten op TV en hier een groot deel van de doelgroep zit, zijn we hier ook aanwezig met 15" commercials. We dekken hiermee de gehele funnel. Van SEE; herkenning en erkenning van de energiegekte, naar THINK; bewijsvoering van het slimme en voordelige aanbod van energiedirect.nl, tot DO; sterke focus op prijs en conversie.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken