ENERGIE IS MOOI. VERSPIL HET NIET. NUON HELPT.

ENERGIE IS MOOI. VERSPIL HET NIET. NUON HELPT.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Nuon Sales Nederland
Bureau
N=5
Jaar
2009
Paginanummer
131

Nominatie 2009

Doelstelling

Versterken van de merksympathie en merkbekendheid door de onderscheidende rol van Nuon als expert en adviseur in het tegengaan van energieverspilling uit te bouwen.

Doelgroep

Alle Nederlandse huishoudens die waarde hechten aan kwaliteit met een focus op eigenaren van een koopwoning.

Concept

Energie is mooi. Verspil het niet. Dat is het thema waarmee Nuon mensen bewust maakt van het belang van energie in hun dagelijks leven. Hoe je daarvan kunt genieten zonder het te verspillen. Elke dag op de meest uiteenlopende manieren. En daarmee geeft Nuon mensen een reden om daadwerkelijk iets te doen tegen verspilling. Door mensen te helpen slimmer om te gaan met energie zodat niemand in hoeft te leveren op comfort. Met de campagne kiest Nuon bewust voor een emotionele benadering. In de eerste plaats omdat deze aanpak zeer onderscheidend is gebleken voor Nuon. En in de tweede plaats omdat mensen steeds ongevoeliger lijken voor instrumentele campagnes aangaande energiebesparing. Deze campagne werd ondersteund door diensten dienstverlening

Media- en middelenstrategie

Televisie is het hoofdmedium. Televisie heeft voor Nuon bewezen absoluut het meest effectieve en efficiënte medium te zijn om emotionele merkvoorkeur te creëren. Nuon kiest voor een gevoel van continue aanwezigheid, juist ook om tegenwicht te bieden aan de prijsvechters in de markt. Tag-ons, radio, print en online werden ingezet om mensen tot actie over te laten gaan om minder energie te verspillen. Online is een breed platform opgezet voor de VerspillingsCheck, BespaarWeken en verschillende productadviestools. De online inspanningen vonden op verschillende niveaus plaats. Bijvoorbeeld online tv die de bekendheid versterkt en bannering voor het genereren van leads. Daardoor had de campagne één gezicht, maar toch meerdere ingangen voor de consument.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken