Energie besparen doe je nu

Energie besparen doe je nu

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN BZK/DPC
Bureau
Publicis
Jaar
2016
Paginanummer
280

Doelstelling

In 3 jaar tijd minimaal 230.000 woningeigenaren aanzetten tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Veel eigenaren van woningen met een laag energielabel willen best energiebesparende maatregelen nemen, maar stellen het toch vaak uit omdat de barrières in hun ogen te hoog zijn. Dit uitstelgedrag willen we met de campagne doorbreken.

Doelgroep

Eigenaren van woningen met energielabel C of lager.

Concept

Met 'Energie besparen doe je nu' vergroten we de urgentie door de opbrengsten tastbaar te maken, misvattingen weg te nemen en online praktische kennis en hulp te bieden. Om het taaie onderwerp aantrekkelijker te maken spelen herkenbare woordvoerders daarbij de hoofdrol: de tochthond en tochtslang. Zij zijn immers experts als het gaat om de kou in huis tegenhouden en ze kennen alle hoeken, gaten en kieren van woningen met een laag energielabel. Zodra mensen uit hun buurt zijn, komen de dieren tot leven en bespreken zij de voordelen en misvattingen. Instrumentele boodschappen worden zo voorzien van emotie; het droge onderwerp wordt letterlijk aaibaar. Nu het zo aantrekkelijk is om maatregelen te nemen, zien de tochtdieren de bui al hangen: dit heeft consequenties voor hun baantje en daar zijn ze best ongerust over.

Media- en middelenstrategie

Energiebesparendoejenu.nl is het centrale platform waar alle mediamiddelen naartoe sturen. Daarop is een interactief stappenplan te vinden dat barrières wegneemt, bondige informatie biedt, aanstuurt op concreet te nemen stappen en het maakt direct inzichtelijk hoeveel je bespaart. Traffic naar het platform realiseren we door een combinatie van middelen die een hoog bereik realiseren (tv en radio). Via social, display en search informeren we doelgroepgericht over de diverse maatregelen, het gemak van isoleren en nemen we barrières weg. Een speciale rol is er voor organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij het onderwerp. Een online toolkit biedt de mogelijkheid om diverse campagnematerialen te voorzien van hun eigen boodschap en logo om zo de campagne te ondersteunen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken