Eneco WarmteWinner®

Eneco WarmteWinner®

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2016
Paginanummer
354

Doelstelling

De WarmteWinner is een revolutionaire technologie van Eneco om de warmte in huis te recyclen. Dat scheelt tot 50% op je gasverbruik. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Het is krachtig en tastbaar bewijs voor de merkbelofte van Eneco: welkom in de nieuwe wereld. Om zo snel mogelijk tractie te genereren, willen we 1.000 voorinschrijvingen genereren.

Doelgroep

We richten ons op de nieuwsgierige Nederlanders met een CV-ketel die openstaan voor nieuwe en slimme innovaties. Maar ze zijn zeker niet allemaal tech-freaks.

Concept

De voorinschrijvingscampagne leunt op drie uitgangspunten. 1) Maak technologische innovatie laagdrempelig en menselijk. 2) Om impact te maken, moeten we momentum creëren. 3) Ons canvas is het merkthema van Eneco 'Welkom in de nieuwe wereld.' Met de regel 'Een kleine warmtepomp naast je CV-ketel, een grote stap richting onafhankelijkheid', maken we de nieuwe techniek behapbaar en claimen we échte vooruitgang.

Media- en middelenstrategie

We zetten alleen in op social media (Twitter, Instagram, Facebook, Periscope en YouTube) en pr (met een persbericht en -bijeenkomst). Om tractie te krijgen creëren we een cocktail van intrige, peer validation en uitleg. We trappen af met teasers waarin we het product blurren. Ook verspreiden we video's met testimonials, zonder te zeggen waar het precies over gaat. Via polls nodigen we iedereen uit tot interactie en motiveren we om ons te blijven volgen. Wie door de teaser al nieuwsgierig is geworden, wordt gevraagd om via een livestream de perslancering te volgen. Zo wordt het een echt onthullingsmoment. Via retargetting met een productvideo nodigen we iedereen uit om alles over de nieuwe innovatie te ontdekken op de speciale website. Het resultaat overstijgt de verwachtingen: De introductie wordt breed uitgemeten in de landelijke pers. Online halen we een engagement rate van 5,2% (benchmark 1,2%) en we genereren 12.000 voorinschrijvingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken