Eneco Home

Eneco Home

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2020
Paginanummer
174

Doelstelling

Verhoog de merkbekendheid en merkoverweging voor Eneco, door de voorlopers-positie van Eneco in duurzame energie dichterbij te brengen en persoonlijker te maken. Maak duidelijk dat Eneco alles in huis heeft om jou te helpen verduurzamen en introduceer hiervoor het label 'Eneco Home'. De vakkundige monteurs van Eneco staan klaar voor installatie en onderhoud van zonnepanelen, een hr-ketel of warmtepomp. Voor de kortere termijn willen we vooral traffic en sales op ketelproducten en -diensten een boost geven.

Doelgroep

Iedereen in Nederland die wel wíl verduurzamen, maar barrières ervaart om de (volgende) stap te nemen.

Merkomschrijving

De energietransitie gaat nu nog over de hoofden van mensen heen. Eneco brengt daar verandering in, door iedereen moeiteloos mee te laten doen met de energietransitie en zo duurzame energie ván iedereen te maken.

Concept

Omdat Eneco in de hoofden van velen nog een energieleverancier van stroom en gas 'op afstand' is, introduceren we het label Eneco Home. In de campagne draait het allemaal om de monteurs die bij je thuiskomen. We brengen het merkthema 'Heel Nederland schakelt om' tot leven via de voordeuren van allerlei verschillende Nederlanders. Hierbij maakt het niet uit hoe of waar je woont, onze monteurs komen langs om je te helpen. We maken gebruik van onze eigen Eneco monteurs, voor geloofwaardigheid, sympathie en interne trots. De melodie van 'Het Dorp', de herkenbare soundtrack van de campagne, steken we in een vrolijk jazzy jasje.

Media- en middelenstrategie

We gaan voor impact en relevantie op het juiste moment; de start van het 'stookseizoen'. Al die verschillende voordeuren zijn een herkenbaar en opvallend visueel anker en krijgen vorm in TV, online video, display en op social. Radio, display, native advertising en search zorgen voor versterking van de inhoudelijke boodschap en traffic naar de Eneco Home site. We brengen onze monteurs en hun kwaliteiten verder tot leven door rapper Willie Wartaal mee op pad te sturen. Deze ludieke video's worden via YouTube, social en eigen kanalen aangejaagd. We zetten ons eigen Eneco wagenpark in om bereik te vergroten.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken