Efteling zoekt Drakenstrijders

Efteling zoekt Drakenstrijders

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
Efteling B.V.
Bureau
Commpas. Bureau voor Merktactiek
Jaar
2010
Paginanummer
504

Winnaar 2010

Doelstelling

Bekendheid geven aan de nieuwe attractie (houten-racer achtbaan) en het sprookje 'Joris en de Draak'. Overkoepelend doel: aantrekken extra bezoekers attractiepark en laden van de merkwaarden Stoer en Spanning van het merk Efteling.

Doelgroep

Kinderen 8-12 jaar, focus op jongens en stoere meiden (beïnvloeders) en ouders (beslissers).

Concept

'Efteling zoekt Drakenstrijders'. Via een online platform met diverse games is de kerndoelgroep geactiveerd om Drakenstrijder te worden. Met de kans op deelname aan het Drakenstrijderstoernooi in de Efteling en een eerste rit in de nieuwe achtbaan. De ultieme strijd tegen de Draak! Namen van de winnaars zijn vereeuwigd in de attractie.

Media- en middelenstrategie

De zoektocht naar Drakenstrijders onder kinderen van 8 tot 12 jaar is groots ondersteund met een samenwerking met Nickelodeon (tv-commercial en online), de inzet van Twitter en Hyves, een posteractie "Mijn huis is Drakenvrij" in regionale dagbladen en een partnership met Scouting Nederland en Phoxy Club (PSV). De beslissers (ouders) zijn bereikt via TV, PR, Print (dagbladen), Radio, E-mailings en On-site communicatie in het attractiepark. Bovendien was er een spectaculaire outdoor campagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken