Eet Geen Dierendag

Eet Geen Dierendag

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
WAKKER DIER
Bureau
Café Society
Jaar
2019
Paginanummer
260

Nominatie 2019

Doelstelling

Steeds meer mensen zeggen minder vlees te eten. Toch zien we de consumptie nog niet dalen. Daarom wil Wakker Dier met de campagne Eet Geen Dierendag heel Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees. Met uiteindelijk doel om uit te groeien tot een landelijk fenomeen.

Doelgroep

We willen heel Nederland enthousiasmeren om op 4 oktober geen vlees te eten. De campagne richt zich specifiek op twee groepen: gasten van bedrijfsrestaurants en mensen die openstaan voor ons gedachtegoed.

Merkomschrijving

Wakker Dier voert op verschillende manieren campagne om de dieren in de vee-industrie een beter leven te geven. Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten. Want als we met z'n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. En komt meer ruimte vrij voor de dieren in de veehouderij.

Concept

Wakker Dier doopt 4 oktober om tot Eet Geen Dierendag. De perfecte dag in het jaar om lekker iets anders te eten. Zo maken we van dierendag echt de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor alle dieren! We kiezen er bewust voor om een dier de hoofdrol te laten spelen in de campagne. Zo steelt varken Kim de show in vrijwel alle uitingen. We roepen heel Nederland op mee te doen, heel eenvoudig door deze dag geen dieren te eten. De campagne laat vervolgens zien dat vaker geen vlees eten niet alleen goed kan zijn voor de dieren, maar ook voor het milieu en je gezondheid. De campagne heeft een optimistische insteek en werkt aanstekelijk.

Media- en middelenstrategie

Bedrijfsrestaurants spelen een belangrijke rol in de campagne. Op initiatief van Wakker Dier serveren 2000 bedrijfsrestaurants op Eet Geen Dierendag vegetarische lunchgerechten. Door deze samenwerking bereiken we 500 duizend werknemers. Via tafelkaarten, placemats en narrowcasting wijzen we op de voordelen van minder vlees en motiveren we iedereen om op dierendag lekker iets anders te eten. Daarnaast is gekozen voor zoveel mogelijk zichtbaarheid in het straatbeeld. Dit in combinatie met radio waar we heel Nederland oproepen mee te doen. Op de dag zelf creëren we 'social buzz' met leuke gifjes en quizjes. En voor degenen die wel wat hulp kunnen gebruiken is er een gratis Vega Voor Groentjes pakket. Zo is Nederland een nieuw fenomeen rijker.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken