EERLIJK OVER LATER

EERLIJK OVER LATER

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
AEGON Nederland N.V.
Bureau
THEY
Jaar
2008
Paginanummer
168

Doelstelling

Nederland laten nadenken over later. Nederlanders hebben geen zin om na te denken over later en beginnen daar pas rond hun vijftigste mee. Dat is laat. Terwijl het steeds belangrijker wordt om er op tijd mee te beginnen. Want doordat de overheid zich terugtrekt, zullen Nederlanders meer en meer zelf voor hun financiële toekomst moeten zorgen. AEGON wil mensen pensioenbewust maken en ze vervolgens helpen om te zorgen voor een goed pensioen.

Doelgroep

Nederlanders tussen de 30 en 45 jaar.

Concept

In lijn met de eerder ingezette corporate campagne waarin AEGON laat zien op een eerlijke manier te communiceren, zet AEGON met deze campagne zijn belangrijkste propositie neer. Niet door het op de klassieke manier mooier te maken dan het is, maar op diverse manieren de doelgroep te beraken en aan het denken te zetten. Het thema van de campagne is eerlijk over later.

Media- en middelenstrategie

De campagne is rustig opgebouwd waarbij in tijdschriften opvallende ‘ad on ad’ advertenties zijn geplaatst. Hierbij is samengewerkt met andere adverteerders die zich op dezelfde doelgroep richten. Het vervolg van de campagne laat op een eerlijke manier zien hoe Nederlanders tegen later aankijken en hoe het pensioen zoals wij dat kennen is opgebouwd en ontstaan. Er is een documentaire gemaakt en deze is uitgezonden op RTL. De documentaire was geen doel op zich, maar een middel om tot eerlijke communicatie te komen. Uit het documentaire materiaal zijn verschillende commercials gesneden, waarvan er meerdere in één blok zijn uitgezonden om de diversiteit tot uiting te laten komen. Om de documentaire te claimen en aan te jagen zijn er voor uitzending op TV cromo’s en promo’s uitgezonden en advertenties in RTV-bladen en online media geplaatst. Na uitzending is er een dagbladadvertentie geplaatst. De campagne is verder ondersteund door een abricampagne. Alle uitingen leidden de doelgroep naar de campagnesite waar alles te vinden was om je voor te bereiden op een goed adviesgesprek.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken