Een Sweet Solution voor ’n bittere realiteit

Een Sweet Solution voor ’n bittere realiteit

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
TONY’S CHOCOLONELY
Bureau
HERC the Agency
Jaar
2021
Paginanummer
262

Nominatie 2021

Doelstelling

Chocoliefhebbers bewust maken van illegale kinderarbeid en moderne slavernij in de cacao-industrie. En zo druk uitoefenen op de industrie.

Doelgroep

Nederlandse chocofans.

Merkomschrijving

Tony's Chocolonely heeft als missie om 100% slaafvrije chocolade wereldwijd de norm te maken. Door bekendheid te creëren over het probleem, door het goede voorbeeld te geven, en door de industrie te inspireren dit voorbeeld te volgen.

Concept

Illegale kinderarbeid en moderne slavernij vinden op grote schaal plaats in de cacaoketen. Tony’s heeft haar 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao open source gemaakt, zodat elke producent die kan kopieëren. Om grote spelers uit te dagen dit daadwerkelijk te doen, besloten we hen te kopiëren. Met de introductie van 4 lookalike-repen van bekende merken creëerden we bewustzijn onder consumenten en urgentie bij producenten. Een Sweet Solution voor een bittere realiteit.

Media- en middelenstrategie

De repen vertellen het belangrijkste verhaal. Bekende en onbekende Nederlandse chocofans werden betrokken om hun volgers over deze repen te vertellen. Met een combinatie van TV, OOH en social ads, is een nog grotere groep chocofans bereikt.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken