Een Ford is altijd welkom thuis

Een Ford is altijd welkom thuis

Categorie
Durables
Adverteerder
FORD NEDERLAND B.V.
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
196

Doelstelling

Er zijn meer dan 500.000 Fords ouder dan 5 jaar in Nederland, waarvan slechts een klein percentage wordt onderhouden door de merkdealer. De markt voor onderhoud van oudere auto's is een prijsmarkt, waarin de merkdealer over het algemeen de minst gekozen optie is. Ford wil stevig groeien in dit segment maar kan niet mee in het prijsgeweld van goedkope labels. De campagne moet het daarom over een andere boeg gooien om Fordrijders ervan te overtuigen om terug te keren naar de Forddealer.

Doelgroep

Eigenaren van een Ford van 5 jaar of ouder die voor hun onderhoud liefst naar fastfitters of universele garages gaan.

Merkomschrijving

Ford Motorcraft is sinds 2015 het onderhoudslabel van Ford, speciaal voor Fords van 5 jaar of ouder.

Concept

De keuze voor een onderhoudspartner lijkt rationeel, maar ergens knaagt het. Je wilt je oude Ford toch het beste geven. Dit inzicht vraagt om een emotionele aanpak waarin we de relatie tussen de Fordmonteur en een oude Ford een centrale rol geven. Want, hoewel er nog geen relatie is tussen nieuwe klanten en de Forddealer, bestaat deze al wel tussen de auto en de monteur. Ze hebben misschien wat levensjaren van elkaar moeten missen, maar de band tussen de twee is er een voor het leven. Inspiratie is gevonden in de band die ouders hebben met hun kinderen. Tegen oudere Fords zeggen we dan ook: waar je ook bent geweest, wat je ook hebt uitgespookt: je bent altijd welkom thuis. Welcome Home. Het resultaat is een compromisloos creatief concept dat eruit springt binnen automotive - en zeker binnen de aftersalesmarkt.

Media- en middelenstrategie

Er zijn drie lagen: Touch, Tell en Sell. Met de Touch-film bereiken we Fordrijders primair via Online video. We testen daarbij verschillende versies die de boodschap van de film in zowel 60, 30 en 20 seconden overbrengen. Hierna wordt de doelgroep slim geretarget met Tell-content in Social formats en online display. Tot slot volgt een concrete Sell-laag die Fordrijders direct een afspraak laat maken bij een Forddealer in de buurt. De film stond al snel op toonaangevende autoblogs en na een aanhoudende lofzang is de film ook op televisie uitgezonden. Inmiddels maakt de campagne internationaal furore: hij is in meer dan 10 Europese landen gebruikt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken