Een financieel gezonder leven begint met praten over geld.

Een financieel gezonder leven begint met praten over geld.

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
RABOBANK NEDERLAND
Bureau
180 Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
184

Winnaar 2021

Doelstelling

Zoveel mogelijk mensen helpen het gesprek over geld aan te gaan, om zo een eerste stap te zetten op weg naar een financieel gezonder leven.

Doelgroep

Focus op (jong)volwassenen en gezinnen tussen 25-45 jaar die voortdurend te maken hebben met keuzes die grote financiële impact kunnen hebben.

Merkomschrijving

De coöperatieve Rabobank gelooft dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen. Uit onderzoek van Rabo Research blijkt echter dat veel Nederlanders niet of nauwelijks over geldzaken praten met elkaar. Het is voor velen een taboe, zeker als het financieel tegenzit. Vanuit de ambitie om Nederland op weg te helpen naar een financieel gezonder leven, gelooft Rabo dat praten over geld de belangrijkste eerste stap is, omdat dit zorgt voor inzicht in je geldzaken.

Concept

Hoe kun je mensen motiveren over geld te praten terwijl het een taboe is? Niet door het taboe te bevestigen, maar door juist het tegenovergestelde te doen: het goede voorbeeld geven. De campagne laat daarom met verschillende situaties, voorbeelden en tools zien dat het normaal is om over geld te praten. Dat helpt jou & het helpt de mensen om je heen. Doe je mee?

Media- en middelenstrategie

In de thema-laag van de campagne introduceren we het belang van praten over geld. TV, social video, (Spotify) radio en een always on content-aanpak rond ‘Gezonde Geldgesprekken’ spelen hier de belangrijkste rol. In de activatie-laag zetten we conversation starters in op social en bieden we de gratis e-training ‘Praten Over Geld’, speciaal ontwikkeld i.s.m. Nibud. Zo helpen we het gesprek op gang en maken we een koppeling met de Inzicht-functies in de Rabo App. Naast social media spelen hier de eigen Rabo-kanalen een grote rol, incl. de Rabo App die maandelijks door miljoenen klanten gebruikt wordt. In de bewijsvoeringslaag laten we zien hoeveel mensen al gebruikmaken van de Inzicht-features in de Rabo App en laten we Rabo-medewerkers aan het woord die zelf actief bijdragen aan het oplossen van dit maatschappelijk probleem door bijvoorbeeld te helpen met schuldsanering via het initiatief Geldfit. Met de Wegwijzer, een korte check, helpen we tenslotte met het bepalen van de beste volgende stap. Zo wordt duidelijk dat we met elkaar daadwerkelijk het verschil kunnen maken en op welke manier Rabobank daar een stap extra voor zet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken