Een echte Ereburger verdient een podium

Een echte Ereburger verdient een podium

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
DE VEGETARISCHE SLAGER
Bureau
TBWA
Jaar
2021
Paginanummer
236

Nominatie 2021

Doelstelling

Een verhoging in bewustzijn en verkoop voor de Ereburger.

Doelgroep

Alle vleesliefhebbers in Nederland.

Merkomschrijving

Met een range aan nostalgische favorieten voor vleesliefhebbers die niets willen laten schieten, streeft De Vegetarische Slager ernaar om de grootste en meest impactvolle slager te worden. Daarbij speelt het assortiment aan plantaardige producten een belangrijke rol, maar óók de gezichten achter de Voedselrevolutie. De pioniers die met hun eigen acties een positieve impact hebben op dieren, mensen en het milieu.

Concept

De vegan Ereburger: een sappige vegan premium burger met de perfecte structuur en smaack. Ontwikkeld met dezelfde passie voor het slagersvak en dus niet te onderscheiden van dierlijk vlees. Van oudsher werd de titel ‘Ereburger’ toegekend aan hen die onderscheidende prestaties hebben geleverd. Dat inspireerde De Vegetarische Slager Ereburgers een podium te geven: zowel de plantaardige burger zelf, als de gezichten achter de Voedselrevolutie.

Media- en middelenstrategie

Om de Ereburger een podium te geven, werd de innovatie geïntroduceerd met een videocampagne (op tv en via digitale kanalen) en een out of home-campagne met abri’s en posters door heel Nederland. Via de supermarkt was de burger met korting te proeven en ook in magazines (o.a. Linda, JAN) kreeg de Ereburger een podium met full-page advertenties. In deze uitingen stond het vakmanschap achter de burger en de ‘niet te onderscheiden (van vlees)-positie’ centraal (“Nieuw in het vakmanschap: de Ereburger”, “Onze nieuwe Ereburger is niet te onderscheiden”). Om de Ereburgers achter de Voedselrevolutie op een voetstuck te plaatsen, werden tien Ereburgers onderscheiden via een alternatieve Lintjesregen. Iedereen kon via de social media kanalen van De Vegetarische Slager potentiële Ereburgers nomineren. Een jury maakte de selectie en reikte de onderscheidingen uit aan de tien winnaars op de laatste werkdag voor de verjaardag van de koning, net als de reguliere Lintjesregen. Hun namen en initiatieven waren paginagroot te zien in de Telegraaf. Ook ontvingen ze een Ereburger-lintje en certificaat als eerbetoon, en werden ze getrakteerd op de vegan Ereburger. Een welverdiend podium voor Ereburgers met bijzondere verdiensten voor dier, mens en milieu – ere wie ere toekomt!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken