Een bank die er echt voor je is

Een bank die er echt voor je is

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
SNS
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2015
Paginanummer
188

Doelstelling

SNS vindt dat bankieren normaler kan en moet. Eenvoudiger, persoonlijker en meer vanuit het belang van klanten. Vanuit die overtuiging lanceerde SNS in 2014 de nieuwe merkbelofte 'Heel Normaal' en kwam de bank met verrassend normale spaar- en betaalproducten die breken met bankgewoonten, zoals rente op je betaalrekening. In 2015 gaat SNS door op deze weg en maakt ook haar dienstverlening verrassend normaal. Hiermee wil SNS het aantrekkelijkste alternatief zijn voor de drie grootbanken. Het doel: een stijging in merkoverweging en een forse instroom van nieuwe klanten.

Doelgroep

Gewone Nederlanders die - zo blijkt uit onderzoek - persoonlijk contact met hun bank erg belangrijk vinden, terwijl ze merken dat de dienstverlening van veel banken juist afstandelijker wordt. Toch blijft overstappen een forse drempel voor ze: het is gedoe en het lijkt niks op te leveren.

Concept

'Heel Normaal' is de basis voor alles wat SNS doet en zegt. Dus ook voor het contact met klanten. In de campagne maakt SNS de afstand tussen banken en hun klanten voelbaar. Bennie Jolink, die weer de kritische stem van de klant vertolkt, ergert zich - heel herkenbaar - aan eindeloze keuzemenu's. Bij SNS krijg je wél direct een medewerker aan de lijn als je iets geregeld wilt hebben. Ook overstappen wordt een stuk persoonlijker met het SNS Overstapteam: zij rekenen meteen voor je uit wat overstappen oplevert en helpen je op weg.

Media- en middelenstrategie

Met een goed afgewogen mediabudget en een heldere, geïntegreerde campagne combineert SNS mentaliteitgedreven rtv met een conversiegedreven onlineaanpak. Dit sluit goed aan op de mediaconsumptie van de doelgroep. De SNS Winkels en de klantenservice staan tijdens de campagne volledig in het teken van het SNS Overstapteam. Daarnaast stimuleert SNS haar klanten via dm om met het volledige huishouden over te stappen. En met succes: heel veel mensen stapten over. In de SNS Winkel, op snsbank.nl en via de klantenservice. Uiteraard zonder keuzemenu!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken