Een ander geluid

Een ander geluid

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
TROUW
Bureau
KOKORO Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
412

Doelstelling

Creëer merkoverweging door Trouw te positioneren als een nieuwsmerk voor duiding en verdieping, dat met een constructieve invalshoek iets teweeg kan brengen. Harde doelstelling: 25.000 leads en/of 500 vaste abonnementen.

Doelgroep

Mensen die bewust leven met aandacht voor maatschappelijke en ecologische zaken die op een constructieve manier naar de wereld (willen) kijken.

Merkomschrijving

Trouw is een nieuwsmerk met een open, beschouwend en verbindend karakter. Dé perfecte nieuwsbron voor mensen die op zoek zijn naar verdieping in hun leven.

Concept

De campagne 'Een ander geluid' is gebaseerd op het inzicht dat het soort nieuws dat je tot je neemt, heel bepalend is voor de manier waarop je naar de wereld kijkt en hoe je in het leven staat. De negatieve insteek van veel nieuwsmedia voeden dag in dag uit het beeld dat de wereld in brand staat. Dit werkt angst en doemdenken in de hand. De meeste mensen zijn zich er echter helemaal niet van bewust dat hun blik op de wereld en zelfs hun gedrag op een dergelijke manier wordt beïnvloed. Trouw laat zien dat je bewust kunt kiezen voor een ander geluid. Hetzelfde nieuws. Maar anders gebracht. Nieuws dat op een constructieve verdiepende manier gebracht wordt met inzichten en houvast voor de toekomst. Iets wat in deze tijd relevanter lijkt dan ooit. Want zoals de voice-over aan het eind van de tv-commercial al zegt; "Wat er in de wereld gebeurt, hebben we als krant niet in de hand. Hoe het gebracht wordt gelukkig wel"

Media- en middelenstrategie

De nieuwe merkcampagne bestaat uit een tv-commercial, online video, DM, printadvertenties en een radiocommercial.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken