#EchtNep Blijf baas van je online gegevens.

#EchtNep Blijf baas van je online gegevens.

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
GEMEENTE ROTTERDAM EN VEILIGHEIDSALLIANTIE REGIO ROTTERDAM
Bureau
0to9 Creative Impact Agency
Jaar
2020
Paginanummer
292

Doelstelling

De doelgroep is bekend met phishing. De awareness rond de risico's willen we verhogen. Met tips en gedragsverandering willen we digitale weerbaarheid vergroten.

Doelgroep

Lager opgeleide jonge vrouwen (14 tot 21 jaar).

Merkomschrijving

VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam, een samenwerking van 25 gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Rotterdam.

Concept

Via phishing, een banner met een fake aanbod, laten we de doelgroep landen op een quiz. Daarin is Echt bijna niet van Nep te onderscheiden en krijgen ze inzicht in online risico's. Door de doelgroep te verbeelden als CyberQueen, een vrouw die vol zelfvertrouwen de baas is over haar online gegevens, gaan we de schaamte voorbij en maken we het resultaat van de quiz deelbaar.

Media- en middelenstrategie

Targeted banners op socials verleiden de doelgroep tot een click. Na de click lijkt het alsof je wordt gehackt. Gelukkig land je op een site met daarop de quiz en tips. We maakten de digitale strategie en mobile first aanpak, ondersteund het OOH, van concept tot en met livegang. Resultaat: 3,5 miljoen views en 97.000 jonge vrouwen zijn bereikt binnen 1 maand. 19.000 ervan trappen regelrecht in de val.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken