Echte mensen

Echte mensen

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
DPG MEDIA
Bureau
Dawn
Jaar
2019
Paginanummer
46

Doelstelling

Verwerf een onderscheidende breinpositie voor DPG Media als meest toonaangevende mediabedrijf met kwaliteit als onderscheidende factor.

Doelgroep

Marketeers, creatieven en media-inkopers van de grootste adverteerders en bureaus in Nederland.

Merkomschrijving

DPG Media is een bedrijf van mensen die alleen de beste verhalen willen maken. Journalisten die elke keer het verschil maken. Persoonlijk advies aan adverteerders. Werken aan innovatieve platforms. Kwaliteit is daarmee hét onderscheidende vermogen in het Nederlandse media speelveld. Juist in een tijd van fake news en global tech-players. Gelezen, bezocht, beluisterd door mensen, echte mensen, die dagelijks hun mening baseren op wat wij hen vertellen. En dat zijn er veel, 13,2 miljoen contacten per dag, om precies te zijn.

Concept

In de media- en marketingwereld worden mensen vaak in hokjes gestopt: '24-55' of 'boodschappers'. Maar de werkelijkheid is anders. Als je goed kijkt, zie je het unieke en het persoonlijke van de mens. En juist dát bepaalt zijn of haar media- en koopgedrag. Of hun blik op de wereld. We laten onze doelgroep kennismaken met 'onze echte mensen'. Mensen die elke dag bewust ónze media gebruiken en omarmen. Maar ook maken. Mensen die niet zomaar te vangen zijn in een abstractie. Dit maken we intens invoelbaar met portretten van 'onze' mensen.

Media- en middelenstrategie

De adverteerdersmarkt is voor DPG Media niet eenvoudig te prikkelen. We wilden iets verrassends doen. Iets blijvends. Foto's van (onze) 100 echte mensen zijn gebundeld in het koffietafelboek 'Mensen, Mensen, Mensen'. Voorzien van interviews om de lezer het onverwachte gezicht van deze mensen te tonen. In een indringende video hebben we het gezicht van onze makers laten zien. Hun inspiratie, hun drive om dagelijks het allerbeste neer te zetten voor die miljoenen gebruikers. Tijdens ons grootste relatie-evenement (Advertiser's Summit) hebben we de video getoond en het boek uitgedeeld. Zo maakten 200 van onze belangrijkste relaties echt kennis met 'onze' mensen. Tevens is het boek opgestuurd naar de grootste reclame- en mediabureaus. De video is ingezet in (sales)gesprekken en tijdens presentaties. Deze is ook online verspreid via onze eigen nieuwsmedia, getarget op de postcodegebieden van mediabureaus.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken