Easy Blue Bizznizz

Easy Blue Bizznizz

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
de Postbank
Bureau
Keesie
Jaar
2006
Paginanummer
290

Doelstelling

Het duidelijk maken aan jongeren en ouders dat Postbank het concept “Bizznizz” lanceert. Bij het afsluiten van een Easy Blue Rekening ontvangen jongeren een “Bizznizz-koffer” waarmee ze geholpen worden bij het opzetten van hun eigen bedrijfje. Met dit concept wil de Postbank jongeren leren omgaan met geld door ze te stimuleren zelf geld te verdienen.

Doelgroep

Jongeren in de leeftijd van 12 - 14 jaar én ouders/verzorgers.

Concept

Jongeren in deze leeftijd kunnen een belangrijke aanjager zijn bij het openen van een bankrekening. De ouders echter maken de uiteindelijke beslissing. Beide doelgroepen worden in deze campagne aangesproken, met ieder een specifieke eigen boodschap en inzet van middelen. Ouders: ‘tell them’ - vertellen dat de Easy Blue Rekening een educatieve rekening is, waar kinderen leren omgaan met geld. Jongeren: ‘show them’ - laten ervaren hoe leuk het is om een eigen bedrijfje te beginnen met alles wat daarbij hoort: advertenties maken, kaartjes ontwerpen én natuurlijk je eigen geld verdienen. Er wordt gebruik gemaakt van het feit dat jongeren dit plezier willen delen met andere jongeren en op deze manier wordt een ‘buzz’ gecreëerd onder de doelgroep(en).

Media- en middelenstrategie

Doelgroep ouders, als beslisser, is bereikt met alle binnen Postbank beschikbare verkoopgerichte below-the-line middelen: postbank.nl, e-mailing, DM, Telefoonbank en postkantoren. Omdat voor de jongeren het plezier van “een eigen Bizznizz” centraal staat en je plezier moet ervaren, hebben we voor de jongerendoelgroep de nadruk gelegd op interactieve en virale media. Hier omvatte de mediamix o.a. print (zowel advertenties als advertorials), bannering, acties i.s.m. met HabboHotel en free publicity. Voor beide doelgroepen hebben we tevens interne communicatie en narrowcasting ingezet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken