E.ON Brand campaign

E.ON Brand campaign

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
E.ON Benelux
Bureau
ARA Groep
Jaar
2006
Paginanummer
60

Doelstelling

Introduceren van het E.ON merk in Nederland op corporate niveau. Campagne ter bevordering van de naamsen merkbekendheid. E.ON is een relatief onbekende speler op de Nederlandse energiemarkt.

Doelgroep

Consumenten, zakelijke klanten en prospects, influentials, publieke opinie.

Concept

E.ON wil zich niet profileren als de energiemaatschappij die warmte en comfort biedt, zoals veel andere energiemaatschappijen. E.ON wil zich neerzetten als de energieonderneming die de basis biedt voor een maatschappij die zich ontwikkelt, die bijzondere prestaties verricht en steeds weer grenzen verlegt. De campagne is een ode aan mensen die grenzen verleggen en iets bijzonders presteren. Zij zijn de mensen die de wereld inspireren en ‘Nieuwe energie’ schenken. In andere media, op een ander niveau gaat E.ON in op de manier waarop E.ON zelf, op het gebied van energievoorziening bijvoorbeeld, grenzen verlegt en ‘Nieuwe energie’ brengt.

Media- en middelenstrategie

TV als hoofdmedium voor de brede opbouw van de naamsbekendheid en de merkpersoonlijkheid te communiceren. Daarnaast radio en print als ondersteuning voor een concrete uitleg wat ‘Nieuwe energie’ voor E.ON betekent.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken