Duurzaamheidscampagne Chiquita

Duurzaamheidscampagne Chiquita

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
CHIQUITA
Bureau
burson cohn & wolfe
Jaar
2018
Paginanummer
263

Doelstelling

We willen laten zien dat, in tegenstelling tot wat mensen denken, Chiquita duurzaamheid al meer dan 25 jaar geïntegreerd heeft in haar beleid.

Doelgroep

Kopers van bananen in NL met een focus op Albert Heijn kopers.

Merkomschrijving

Het vrolijke merk Chiquita voorziet consumenten over de hele wereld al meer dan 100 jaar van de beste bananen en is bekend van de iconische blauwe sticker en Miss Chiquita.

Concept

Om op een luchtige wijze de duurzaamheidsinitiatieven onder de aandacht te brengen, ontwikkelden wij de campagne Geel en Blauw maakt Groen. Het mixen van geel en blauw, de iconische kleuren van Chiquita, geeft de kleur groen en toont op bijna symbolische wijze dat duurzaamheid altijd al centraal heeft gestaan bij het merk.

Media- en middelenstrategie

Alle duurzaamheidsinitiatieven zijn beschreven in persberichten en gedeeld met media en andere stakeholders. 24 klei-animaties visualiseren deze berichten en zijn gedeeld op Facebook. Meer informatie over de campagne was te vinden op chiquita.nl/groen. Het grote publiek is bereikt door (non) digitale abri's, digitale displays en bannering. 11 influencers hebben hun creatie van geel en blauw maakt groen gedeeld op social.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken