Duik in Den Haag

Duik in Den Haag

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
GEMEENTE DEN HAAG
Bureau
KOKORO Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
265

Doelstelling

Ontwikkel een imagocampagne waarin Den Haag als stad aan zee op de kaart gezet wordt. Harde doelstelling: Bekendheid als Den Haag stad aan zee: van 32% naar >60%.

Doelgroep

Primair: Nederlanders van jong tot oud, hoogopgeleid met een relatief hoog bestedingspatroon. Secundair: hetzelfde profiel voor toeristen uit Duitsland, België en UK.

Merkomschrijving

Niet iedereen weet dat Den Haag zo dichtbij zee ligt. Je staat namelijk binnen 10 minuten vanuit de binnenstad met je voeten in de branding. En dat lukt je in geen enkele andere Nederlandse stad.

Concept

Duik in Den Haag' is een poëtische onderwaterreis langs alles wat de stad aan zee te bieden heeft. In de tv-commercial zien we een stel letterlijk in een aantal Haagse attracties duiken. Ze verkennen onderwater het Mauritshuis, de Ridderzaal en de Passage, om uiteindelijk bovenwater te komen bij de Scheveningse Pier. Tot slot wordt de kijker uitgenodigd om voor meer inspiratie naar denhaag.com te gaan.

Media- en middelenstrategie

De campagne bestaat uit een tv-commercial, online pre-rolls en diverse andere online uitingen en is uitgerold in Nederland, Duitsland, België en de UK.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken