DubbelFrisss Hou je Koel

DubbelFrisss Hou je Koel

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
DUBBELFRISSS (FRIESLANDCAMPINA)
Bureau
ACHTUNG!
Jaar
2013
Paginanummer
294

Doelstelling

Na een jaar afwezigheid in de media willen we de bekendheid en binding onder jongeren en hun ouders opnieuw een boost geven. Om het merkimago van ultieme verfrissing kracht bij te zetten, willen we de jongeren ook buiten het drinkmoment betrekken bij (mentale) verfrissing.

Doelgroep

Voor de (activatie) campagne richten we ons primair op tieners (12-16 jaar) en secundair op hun moeders (shoppers).

Concept

DubbelFrisss heeft een sterke reputatie als eigenwijze dorstlesser opgebouwd. Omdat we niet ieder jaar in ATL aanwezig zijn, kiezen we ervoor om op impactvolle wijze middenin de belevingswereld van tieners (en hun moeders) aanwezig te zijn, zowel in idee als in middelen. Zo blijven we actueel in een doelgroep die zich snel ontwikkelt. We kozen voor het misschien wel belangrijkste domein in het leven van tieners: flirten. Want als je ergens koel moet blijven... Met een campagne die op tv en Youtube prikkelt, maar in social en op mobiel tools biedt om het zelf te proberen, vinden we aansluiting in het hart van de doelgroep.

Media- en middelenstrategie

Een impactvolle video op tv en Youtube vestigt de aandacht op flirten met DubbelFrisss en maakt veel tongen los. Het publiek mocht op dubbelfrisss.nl stemmen op alternatieve eindes van de commercial. Speciaal voor tieners lanceerden we een app: 'De Love Gun' en vervolgens een mobiele website: 'WTF Moet Ik Zeggen', die hen een handje helpen bij het flirten. De app jaagden we aan via populaire jongerenomgevingen: het Radio 538 weekendprogramma Dare to Date, dat een aantal weken was omgebouwd naar DubbelDate; de FRIS-feesten en in bioscopen, waar we tieners met een 'samen-drinken-rietje' de mogelijkheid gaven om tijdens de (eerste) date samen een drankje te drinken; en uiteraard via schoolboards en bannering op jongeren channels. In de periode van de campagne groeit het marktaandeel van DubbelFrisss 1,5 procentpunt (volume sales MAT 32, 2013 tov MAT 32, 2012), wat als marktleider in een dalende markt, ondanks een doorgevoerde prijsverhoging, een bijzonder resultaat is.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken