DROMEN BINNEN HANDBEREIK

DROMEN BINNEN HANDBEREIK

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
FOCUS BEROEPSACADEMIE
Bureau
Black Magic Marker
Jaar
2009
Paginanummer
110

Doelstelling

Er zijn maar weinig scholen die géén samenwerkingswens hebben, zo lijkt het wel eens. Maar verder dan een mooi geschreven plan komt dat meestal niet. In het geval van CSG Calvijn en Dalton Lyceum is dat anders. Gedreven door dezelfde visie op beroepsonderwijs is de samenwerking al in volle gang. Nu nog een naam en campagne die deze nieuwe kwaliteitsopleidingen bij de doelgroep onder de aandacht kan brengen.

Doelgroep

Schoolkeuze is low-interest voor jongeren, high-interest voor ouders en daarmee nog suffer voor jongeren... Ze willen wel op een ‘Goede school’ zitten, maar koppelen hun beroepsopleiding lang niet altijd aan wat ze willen worden. Omdat ze dat simpelweg meestal nog niet weten. Ze kennen de beroepspraktijk niet en zichzelf misschien nog wel minder. Daartegenover staat dat jongeren als geen ander durven te dromen! Jongeren dromen de sterren van de hemel als het gaat om hun toekomst. Achter het schouderophalende ‘weetkniet’ schuilen wereldberoemde hiphoppers, game-bouwers, trouwjurkdesigners en topkoks (en bijbehorende huizen met zwembad en auto’s).

Concept

Middelenstrategie: So you wanna be a luchtvaarttechnicus, Hollands Next Top Kok, So you think you can beveiligen en Zorgstars kleurden de straten in de regio. Daarnaast werden al snel kleinere formaten afgedrukt, omdat ‘fans’ van de campagne uit de diverse beroepsgroepen FOCUS benaderden voor de posters. Naast outdoor verschenen de uitingen als ‘freecards’.

Media- en middelenstrategie

So you wanna be a luchtvaarttechnicus, Hollands Next Top Kok, So you think you can beveiligen en Zorgstars kleurden de straten in de regio. Daarnaast werden al snel kleinere formaten afgedrukt, omdat ‘fans’ van de campagne uit de diverse beroepsgroepen FOCUS benaderden voor de posters. Naast outdoor verschenen de uitingen als ‘freecards’.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken