Drink me

Drink me

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Rivella
Bureau
N=5, .bone
Jaar
2007
Paginanummer
230

Doelstelling

Een substantiële imagoverandering bewerkstelligen voor Rivella. Rivella moet een fris, onderscheidend, eigentijds en aantrekkelijk merk worden. De oubolligheid moet eraf.

Doelgroep

Nederlandse jongvolwassenen van 25-45 jaar met een zelfbewuste levensstijl.

Concept

Rivella slaat met de ‘drink me’ campagne een drastische nieuwe weg in waarin het vreemde imago in één klap wordt afgestoft. De laatste campagnes richtte zich vooral op de functionele benefits: natuurlijke oorsprong, gezond en puur. Maar alleen functionele benefits bleken onvoldoende om Rivella als frisdrankmerk voor een breder publiek aantrekkelijk te maken: daarvoor is juist het imago cruciaal. Temeer omdat uit blinde smaaktesten bleek dat veel mensen Rivella lekker vinden. Kortom, een klassiek imagoprobleem. Vandaar dat de nieuwe campagne puur focust op de emotionele zintuiglijke beleving en ervaring. Rivella: zinnenprikkelend. Het doet iets met je smaak, gevoel, reuk en stemming. De bijzondere smaak en eigenzinnige uitstraling raken je. Rivella maakt iets in je los: het verfrist je, het ontlaadt je, het prikkelt je.

Media- en middelenstrategie

Omdat uit blinde smaaktests bleek dat men Rivella een lekkere doordrinkbare frisdrank vindt, en helemaal niet zo ‘vreemd’ of ‘anders’ dan ze dachten, trapte de campagne af met een intensieve teasende samplingcampagne. Hierin werden in heel Nederland blikjes mét campagnebeeld, maar zonder merknaam verspreid. Wel was er een verwijzing naar de campagnesite www.drinkme.nl. Op de website kreeg men meer campagnebeelden te zien en kon men alleen nog maar raden naar het merk achter de blikjes. Voor de massamediale kick-off van de campagne werd TV ingezet voor brede zichtbaarheid en sterke emotionele impact. Op dat moment werd op de website ook het merk achter de blikjes onthuld. Verder werden alle verpakkingen ge-redesigned en de campagne doorvertaald naar POS-materiaal in retail en middels narrowcasting in horecagelegenheden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken