DRENTHE DOET WAT MET JE

DRENTHE DOET WAT MET JE

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Marketing Drenthe
Bureau
Open communicatiebureau
Jaar
2009
Paginanummer
342

Doelstelling

Drenthe profileren als provincie waar de kwaliteit van leven in zijn volle omvang zeer hoog is (imago) en waar kwalitatief hoogwaardige evenementen plaatsvinden (actiematig). Met als doel om de Nederlander via deze toeristische aanvliegroute route te interesseren tot een bezoek aan Drenthe om zo zelf te ervaren dat Drenthe echt iets met je doet. In de hoop dat men er nog eens terug komt; en wie weet voor altijd!

Doelgroep

55-plussers (‘empty nesters’) en jonge gezinnen met kinderen

Concept

De campagneclaim ‘Drenthe doet wat met je’ wordt daadwerkelijk gestaafd met bewijslast. Bewoners en bezoekers vertellen van hun Drenthe-gevoel en waar dat toe heeft geleid in hun persoonlijke leven. Drenthe heeft hen de rust en de ruimte geboden om goed na te denken over belangrijke levensvragen op het gebied van wonen, relatie, carrière, kinderen, ondernemen, et cetera. De plek waar ze keuzes maakten of waar ze knopen doorhakten, wordt gemarkeerd door een rode zwerfkei, hét symbool van Drenthe. De uitingen zijn allen geproduceerd volgens een eenduidig campagnestramien: de herkenbare rode campagnekleur, het landschap met de persoon centraal, een rode zwerfkei die de plek markeert waar de hoofdpersoon een bijzonder Drenthe-gevoel mee heeft of heeft gehad.

Media- en middelenstrategie

TV en print (imagodoelstelling) en tag-ons, print, outdoor en internet (actiematige boodschappen), aangevuld met PR, direct marketing en beurzen. Strategie: vanuit de commercial een rechtstreekse, actiematige doorvertaling maken naar tag-ons, printuitingen, billboards en websites. Zo wordt de boodschap op consistente én sterk geïntegreerde wijze bij de doelgroepen voor het voetlicht gebracht. Het opmerkelijke hierbij is dat partners kunnen aanhaken door slechts alleen de productiekosten van de uiting te betalen; Marketing Drenthe financiert de mediakosten. Op deze manier biedt de campagne participerende partijen een landelijk podium en zorgt de inhoud voor weer een extra stuk bewijslast van het feit dat Drenthe veel te kwalitatiefs te bieden heeft.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken