Dreamliner

Dreamliner

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KLM ROYAL DUTCH AIRLINES
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
122

Doelstelling

Creëer awareness rondom het feit dat KLM de state-of-the-art Boeing 787 aan haar vloot heeft toegevoegd en dit toestel bovendien sterk heeft gemodificeerd, om haar passagiers een nóg betere vliegbeleving te bieden. Vergroot hiermee de merkvoorkeur voor KLM en draag bij aan het imago van KLM als innovatieve luchtvaartmaatschappij.

Doelgroep

We richtten ons primair op een doelgroep die minimaal 2x per jaar een vliegreis maakt. Consumenten, wonend in Nederland of een van KLM's focusmarkten, met een actief sociaal leven en daardoor intensieve gebruikers van social media.

Concept

Hoe kunnen we consumenten interesseren in het nieuws dat KLM een nieuwe Boeing 787 aan haar vloot heeft toegevoegd? Hoe kunnen we ze daar bovenop ook nog eens motiveren meer gedetailleerde informatie tot zich te nemen over de unieke eigenschappen van het toestel en de modificaties die KLM heeft aangebracht? Door onze boodschap te verpakken als 'de grootste unboxing video ooit'. De 'unboxing video', een video waarin blije kopers het uitpakken van hun nieuwste aanwinst (meestal een iPhone, iPad of andere technische gadget) hebben gefilmd en dit online delen, is een wereldwijd fenomeen met een enorme aantrekkingskracht. Onze parodie op dit fenomeen, waarin een blije cockpit crew en cabine crew 'hun' nieuwe 787 'unboxen', wist enorm sterke earned media effecten te genereren.

Media- en middelenstrategie

Er werd voor de campagne sec een online video ontwikkeld die via KLM's social media werd uitgezet. Nadat de film binnen enkele dagen miljoenen views had verzameld is er een 'seeding' budget ingezet om de earned media effecten te maximaliseren in de focusmarkten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken