Draw The Line Against Malaria

Draw The Line Against Malaria

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MALARIA NO MORE
Bureau
dentsuACHTUNG! & dentsu international
Jaar
2021
Paginanummer
286

Nominatie 2021

Doelstelling

Malaria is de oudste en dodelijkste ziekte te wereld. In 2018 hebben 53 regeringsleiders hebben afgesproken om malaria in 2023 te halveren. Een campagne was nodig om de staatshoofden aan hun beloftes te houden.

Doelgroep

De campagne richt zich op Afrikaanse jeugd tot 25 jaar, deze groep omvat 60% van de totale bevolking in Afrika. Ze zijn opgegroeid met malaria en veel hebben de hoop verloren dat hier ooit verandering in komt.

Merkomschrijving

In samenwerking met Malaria No More UK hebben we een nieuw wereldwijd merk gelanceerd: Zero Malaria. Ontworpen als een jongerenbeweging, bedoeld om Afrikaanse jeugd te betrekken te betrekken bij de missie van een malaria vrije generatie.

Concept

Om deze jonge doelgroep te bereiken moesten we breken met de NGO clichés en aanhaken bij pop culture. Samen met de Nigeriaanse kunstenaar, activist en advocaat, Láolú Sebanjo, creëerden we de 'Muundo', geïnspireerd op traditionele Yoruba kunst. We lanceerden een digitaal platform waarmee mensen van over de hele wereld hun eigen lijn aan een crowdsourced kunstwerk konden toevoegen; een collectieve oproep om een ​​einde te maken aan malaria.

Media- en middelenstrategie

We lanceerden de campagne met een film vol Afrikaanse beroemdheden en een animatiefilm die het verhaal achter de ‘Muundo’ vertelt. Daarnaast hebben we samen met Nigeriaans streetwear label I N Official een collectie ontworpen en lanceerde we een ‘facefilter’ in samenwerking met 500 Afrikaanse influencers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken