Douwe Egberts Goed Festivalidee

Douwe Egberts Goed Festivalidee

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Douwe Egberts
Bureau
Wink
Jaar
2011
Paginanummer
228

Nominatie 2011

Doelstelling

De penetratie van koffie neemt al jaren af onder jongeren. Primaire doelstelling is dan ook het merk te verjongen en meer van nu te maken, waarbij Douwe Egberts wordt gezien als authentiek, ambachtelijk & kwalitatief. De relevantie van Douwe Egberts verhogen onder jongeren doen we door het merkplatform 'Goede ideeën beginnen met goede koffie' te activeren.

Doelgroep

Jongeren die festivals bezoeken.

Concept

Douwe Egberts inspireert tot goede ideeën, ook op festivals. Op Lowlands en Pinkpop is er veel te doen, maar er zijn ook flink wat 'vrije' momenten. Dat zijn momenten waarop je een kop koffie haalt om wakker te worden of om de dag door te nemen. Op deze momenten biedt Douwe Egberts relevantie met goede koffie, maar ook met ideeën die klein, festival-gerelateerd & fun zijn... De bezoekers zijn in hun 'vrije' momenten namelijk op zoek naar unieke belevingen die hun festival nóg leuker maken. Douwe Egberts inspireert hen daarom met ideeën en daagt hen uit om zelf ideeën te bedenken en uit te voeren.

Media- en middelenstrategie

Vooraf worden ideeën verzameld op de Douwe Egberts Festivals Facebook waarbij wekelijks 6 festivalkaarten te winnen zijn, ondersteund door een advertentie in Metro, NRC & Life XS; bannering en Facebook adds. Op de campings laat Douwe Egberts festivalgangers samen genieten van koffie en inspireert hen tot goede ideeën. Dit gebeurt rondom de Koffieketen waar 'de Douwe van de Dag' een grote kan koffie met 4 mokken kan bestellen. Deze kan 3 dagen 'gerefilled' worden om daarna mee naar huis te nemen... Het bleek een echt collectors item, die ook een hoop afval (papercups) voorkomt! Op het festivalterrein staat het moderne, opvallende Douwe Egberts Koffiehuis waar 20 hippe, professionele baristi koffie specials maken… met latte art! Ook hier kan de bezoeker goede ideeën indienen en is er een animatieteam die de hen uitdaagt ideeën uit te voeren. Elke dag zijn er 3 winnaars die worden beloond met een unieke VIP treatment, zoals een Privé Dixi voor 1 dag!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken