Douwe Egberts Espresso

Douwe Egberts Espresso

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Douwe Egberts
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2006
Paginanummer
230

Doelstelling

Populariseren voor een breder publiek van het snel groeiende koffiesegment Espresso. Uitdragen koffie-expertise & passie Douwe Egberts. Bekendmaken joint promotion met Saeco espressomachine gelinkt naar Douwe Egberts spaarsysteem.

Doelgroep

Mensen van 30-45 jaar met een hoog gemiddeld inkomen, die bewust willen genieten van de beste pure kwaliteit.

Concept

Nederland laten kennismaken met de wereld van Espresso en laten zien dat dit een geheel andere koffiebeleving is; koffie met passie en temperament.

Media- en middelenstrategie

In een crossmediale campagne ‘Nederland ontdekt het temperament van Douwe Egberts Espresso’ wordt de wereld van Douwe Egberts Espresso getoond. Om binnen een korte periode grote bekendheid te bereiken is tv als belangrijkste medium ingezet. Daarnaast is de wereld van Espresso tot leven gewekt door een grootschalig demoprogramma op beurzen, in citycenters en in de eigen Koffie&Kado winkels. In samenwerking met Saeco is een joint-promotioncampagne ontwikkeld waarbij de consument bij inlevering van honderd Douwe Egberts waardepunten honderd euro korting ontvangt op een Saeco espressomachine. Verder zit in de verpakking van elke verkochte Saeco espressomachine in Nederland een Douwe Egberts Espresso starterspakket. Om de campagne compleet te maken, is er gebruik gemaakt van instore-acties, outdoor, print en internet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken