Doei Doei Tim en Tom

Doei Doei Tim en Tom

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ALLSECUR
Bureau
ALFRED International
Jaar
2019
Paginanummer
126

Nominatie 2019

Doelstelling

In oktober 2019 gaat het Nederlandse Allsecur verder als het internationale Allianz Direct. Helaas leidt verandering vaak tot crisis. Weet men je nog wel te vinden? Blijven klanten? Kortom, maak van deze re-branding een daverend succes!

Doelgroep

Primair: particuliere autobezitters. Secundair: heel Nederland.

Merkomschrijving

Allsecur (direct writer, 100% autoverzekeraar) toetert autobezitters al jaren wakker met de boodschap dat er heel veel te besparen valt op je autoverzekering. Allianz Direct blijft een direct writer maar heeft meer dan alleen autoverzekeringen.

Concept

Dankzij de langlopende en superconsistente campagne met Tim & Tom als boegbeeld heeft Allsecur een plekje veroverd in de Nederlandse reclamehistorie. Met als prachtig resultaat een stevige positie in de markt voor autoverzekeringen. Onder de nieuwe naam Allianz Direct wil het bedrijf zich breder profileren dan alleen autoverzekeringen én krijgt het een internationaal karakter. Tim & Tom passen daar niet meer bij. Van de ene op de andere dag én je naam veranderen én afscheid nemen van zo'n succesvol advertising property kan een valse start betekenen. Daarom is gekozen voor een zachte introductie via een gefaseerde aanpak bestaande uit twee fases. In de eerste, aankondigingsfase ontdekken Tim & Tom dat Allsecur gaat veranderen in Allianz Direct. In de tweede, overgangsfase bedankt Allianz Direct de tweeling voor bewezen diensten. Terwijl klant en prospect gerust worden gesteld met de boodschap dat al het goede van Allsecur blijft bij Allianz Direct: Premie-alert blijft, 0 Euro eigen risico blijft, Thuisbrengservice blijft, maar Tim & Tom???

Media- en middelenstrategie

Net als Allsecur richt Allianz Direct zich op het grote publiek. Heel Nederland moet dus weten van de naamsverandering. Daarom is gekozen voor een focus op massamedia. TV is het hoofdmedium, ondersteund door opvallende radiocommercials en outdoor. Daarnaast is de campagne uitgerold in OLV, banners, social en PR. Ook namen Tim & Tom samen met Thomas Berge de 'Doei Doei' afscheidssong op.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken