Dezelfde lange gesprekken, maar dan supervoordelig

Dezelfde lange gesprekken, maar dan supervoordelig

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Telfort
Bureau
N=5
Jaar
2012
Paginanummer
136

Doelstelling

Merk: positioneer Telfort als hét value-for-money-merk in telecom. Propositie: introduceer na 10 minuten gratis bellen bij elk gesprek. Activatie: +10.000 Facebookfans.

Doelgroep

Iedereen die op zoek is naar een goede deal, maar die niet wil inleveren op kwaliteit.

Concept

Telfort biedt dezelfde kwaliteit als de grote merken, maar dan supervoordelig. In de ATL-campagnes wordt dit verbeeld door de ex-miljonair Hans van de Berg en zijn gezin. Hij is op zoek naar slimme deals en vindt bij Telfort dezelfde kwaliteit telecom die hij gewend is, maar dan supervoordelig. De propositie 'na 10 minuten gratis bellen' wordt vanuit de merkbelofte gecommuniceerd: dezelfde lange gesprekken, maar dan supervoordelig. Voor de Facebookactivatie kiezen we een andere aanpak; er zijn nauwelijks fans, dus het primaire doel is 'likes' genereren. 'Na 10 minuten gratis' is vertaald naar de eenvoudige doch effectieve like-en-winapplicatie Aftelbellen: na 10 minuten is het feest. Iedereen prijs, maar wat je wint, wordt pas na 10 minuten aftellen op je Facebookwall onthuld. Van een persoonlijke 'coverphoto' tot een Samsung Galaxy S Mini.

Media- en middelenstrategie

De verschillende media hebben elk hun eigen rol in de campagne en worden vanuit hun eigen kracht ingevuld. Om de consument te bereiken en te raken, hebben we tv, out-of-home, pre-rolls en online mastheads ingezet. Inhakend op het busavontuur van de ex-miljonair hebben we bij out-of-home spectaculars in bushokjes en busreclame ingezet, locaties waar veel en lang gebeld wordt. Met print haken we in op het umfeld van de advertenties en inspireren we tot lange gesprekken. Radio, banners en IM's zijn ingezet om verkeer naar de winkels en website te stimuleren, hierin staat een mobiel actieaanbod centraal en is de propositieboodschap secundair. De Facebookactivatie is met online video en Facebookadvertising aangejaagd.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken