Deze Kerst wordt goud

Deze Kerst wordt goud

Categorie
Retail
Adverteerder
JUMBO SUPERMARKTEN
Bureau
Alfred International B.V.
Jaar
2021
Paginanummer
338

Nominatie 2021

Doelstelling

Zet Jumbo neer als de kerstsupermarkt waar je terechtkunt voor veel bijzonder assortiment voor een goede prijs.

Doelgroep

Jumbo heeft wekelijks 10 miljoen klanten. Dus we zijn er niet voor de happy few, maar voor de ‘Happy Many’: een doorsnee van de Nederlandse boodschappers.

Merkomschrijving

Jumbo is een optimistisch, gezellig merk dat staat voor ‘leuk boodschappen doen’. Dat positieve, opgewekte zit niet alleen in wat we doen (denk maar eens aan de Kletskassa), maar ook in ons aanstekelijk enthousiasme en onze manier van communiceren, ‘de leukste boodschap’ (denk aan de campagne met de bekende familie, de populairste reclamesoap van Nederland).

Concept

Kerst is bij uitstek hét moment waarop we samen mooie herinneringen maken. En ook al weet niemand tijdens de conceptontwikkeling in het voorjaar of we eind december wel samen mogen zijn, één ding weten we zeker: we zullen meer dan ooit verlangen naar het maken van golden memories. Jumbo kiest, als merk van ‘de leukste boodschap’, dan ook bewust voor een optimistische richting: Deze Kerst wordt goud. Vanuit dat sturende idee worden meerdere ‘gouden producten’ en winkelmaterialen ontwikkeld. Folder en Hallo Magazine krijgen een ‘gouden thema’. En op o.a. Pinterest inspireren we om bijzondere recepten te proberen. Alles benadrukt het gevoel van ‘bijzonder’. Jumbo’s Kerstcampagne geeft hoe dan ook positive vibes en gaat die droom de hele feestmaand voeden. Doordat we in dit concept de Kerst kunnen laten zien waar we allemaal van dromen, kunnen we ook fantastische food shots integreren. Zo kunnen we in alle middelen perfect laten zien, nee, laten voelen, hoeveel bijzonder assortiment Jumbo dit jaar heeft. Want hoe jouw droomkerst er ook uitziet, deze Kerst wordt goud met Jumbo.

Media- en middelenstrategie

Om Jumbo neer te zetten als dé kerstsupermarkt voor de happy many, trappen we de campagne af met een 60” spot waarin droomkerst en producten hand in hand gaan. De effectiefste kanalen: tv, radio, online. Vervolgens serveren we met gedroomde food shots het bijzondere assortiment in tag-ons, stand alone hero spots, TV-billboards, online en social advertising. Om commercieel voor goud te gaan wordt er ingespeeld op individuele shopping journeys met radio, folders, het eigen Hallo Magazine, winkelmateriaal en display advertising.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken