Deuk van de Dag

Deuk van de Dag

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Centraal Beheer Achmea
Bureau
DDB Amsterdam
Jaar
2011
Paginanummer
290

Doelstelling

Zoveel mogelijk mensen iets van de positieve schadeafhandeling laten ervaren. Waardoor ze positiever over Centraal Beheer Achmea gaan denken.

Doelgroep

Autobezitters in Nederland, maar ook bestaande klanten van CBA (klantbehoud).

Concept

'Even Apeldoorn bellen' gaat altijd over grootse en meeslepende schade. Maar CBA beseft dat in het dagelijkse leven een kleine schade vaker voorkomt. Wie kent het niet? Je let even niet op en je hebt autoschade. Jouw schuld. Vervelend, want niet alleen heeft je auto schade, je zelfvertrouwen heeft ook een deukje opgelopen. Een mentaal deukje. Met deze campagne helpt CBA de mentale schade te relativeren door een sympathiek gebaar te maken: een leuke persoonlijke cartoon waardoor je een glimlach niet kan onderdrukken. En die je zelfs wilt delen met je vrienden.

Media- en middelenstrategie

Spil was de campagnesite waar je een cartoon kon aanvragen. Door middel van geïntegreerde media-inzet trokken we mensen hier naar toe. Geïntegreerd ging verder dan de inzet van betaalde media. Op TV koppelden we de actie aan de Even Apeldoorn bellen commercial 'Schapen' via een tag-on. Deze werd online 'geseed'. Na de interactie op de site kregen de cartoons ook een groot bereik dmv publiciteit en het deelbaar te maken, o.a. via de eigen Facebook pagina. Op radio kozen we voor een samenwerking met Jeroen van Inkel van Q-Music. In de avondspits zorgden we daarmee letterlijk voor 'talkability' door luisteraars hun autoschadeverhaal te laten vertellen. Online bereikten we autobezitters via de volgende stappen: cartoons bekijken (pre-rolls, seeding), aanvraag cartoon insturen (banners op autosites, contentintegratie, webcare), cartoon delen (Facebook), leads naar verkoop (campagnesite, DM, e-mail). Ook waren cartoonisten aanwezig op de AutoRAI om mentale deukjes te repareren. De actie kreeg veel belangstelling van de pers. Online, in dagbladen waren er artikelen en praatte Evers op Radio 538 spontaan over de actie. We wakkerden de free publicity verder aan door in te haken op actuele gebeurtenissen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken