Delicieux: luxe voor iedereen

Delicieux: luxe voor iedereen

Categorie
Retail
Adverteerder
LIDL
Bureau
Joe Public Take-Away Advertising
Jaar
2021
Paginanummer
342

Doelstelling

Nederland laten voelen dat met Delicieux van Lidl een luxe kerst voor iedereen bereikbaar is. En dat iedereen daar een steentje aan kan bijdragen.

Doelgroep

Boodschappers van Nederland, met een focus op gezinnen met kinderen.

Merkomschrijving

Lidl is één van de grootste supermarktketens van Nederland en bewijst al jaren dat ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ geen containerbegrip is, maar realiteit. Het meest bekende Lidl-huismerk is Delicieux. Hier vallen 500 absolute luxeproducten onder die niet zouden misstaan in sterrenrestaurants, maar dan voor een Lidl-prijsje. Niet voor niets is de slogan van Delicieux: ‘Luxe voor iedereen’.

Concept

Emotie en lekker eten zijn de vaste ingrediënten in elke kerstcampagne. Lidl ging dit jaar een stap verder. Door niet alleen een emotie op te roepen, maar ook daadwerkelijk iets te doen: in actie komen tegen armoede in Nederland. Want 1 op de 13 kinderen in Nederland leeft nog steeds in armoede, zo blijkt uit onderzoek van SIRE. In samenwerking met SIRE en het Jeugdeducatiefonds heeft Lidl daarom tijdens de kerstperiode samen met klanten 10.000 luxe pakketten geschonken aan kinderen in armoede. Daarnaast hebben veel klanten hun statiegeld gedoneerd en heeft Lidl dit bedrag verdubbeld. Samen luxe voor iedereen! In diverse uitingen en op de winkelvloer werd deze actie kenbaar gemaakt. In de TVC werd middels een emotioneel verhaal duidelijk dat er nog kinderen in Nederland in armoede leven. Maar dat we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen een mooie kerst heeft. Lidl is daarmee de enige supermarkt die naast emotie in haar campagne, ook daadwerkelijk actie heeft ondernomen.

Media- en middelenstrategie

De kerstcampagne werd opgebouwd vanuit het bekende touch-tell-sell principe. Touch: een emotionele film die te zien was op TV, bioscoop en online. In de tell laag was de kerstbrochure het centrale middel, boordevol producten, recepten en inspiratie. Dit werd kracht bijgezet met (D)OOH, diverse advertenties, folders, online display en radio. Op de winkelvloer werd de klant verleid tot aankoop door de heerlijke producten met onweerstaanbare prijzen. De vormtaal van de campagne, goud met zwart, accentueert de luxe en hoogwaardige uitstraling en kwam in alle uitingen herkenbaar terug.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken