Defensie GIF-stickers

Defensie GIF-stickers

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
MINISTERIE VAN DEFENSIE
Bureau
Maximum Recruitment Advertising
Jaar
2019
Paginanummer
326

Doelstelling

De online presence van Defensie op social kanalen verder versterken.

Doelgroep

Jongeren tussen 15 en 24 jaar.

Merkomschrijving

Defensie werkt elke dag aan vrede en veiligheid. Met ruim 60.000 medewerkers is Defensie een van de grootste werkgevers van ons land.

Concept

Het werkgeversmerk van Defensie is goed vertegenwoordigd op social media en met name op Instagram aan het groeien. Via stories geeft Defensie dagelijks inzicht in het werk van militairen. In 2019 heeft het toevoegen van GIF-animaties (stickers) op Instagram en Snapchat een enorme vlucht genomen. Toen we ontdekten dat er nog nauwelijks GIF's over 'defensie' of 'army' te vinden waren, zijn we in dit gat gesprongen door jongeren de unieke optie te bieden om échte Nederlandse militairen als GIF-animatie aan hun persoonlijke stories toe te voegen.

Media- en middelenstrategie

We onderzochten populaire GIF-stickers, maakten een lijst van 37 poses, haalden 6 militairen naar ons kantoor en zetten ze in een dag op de foto. We voegden nog wat after effects fireworks toe, uploadden onze gifs naar Instagram en Snapchat en de doelgroep deed de rest: in 6 maanden tijd werden onze GIF-stickers 30,1 miljoen keer gebruikt!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken