December Specials

December Specials

Categorie
Retail
Adverteerder
McDonald's Nederland
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2012
Paginanummer
436

Doelstelling

Verhoog de omzet door meer luxe producten te verkopen. Realiseer daarnaast minimaal €300.000,- aan donaties voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Doelgroep

Nederlanders die regelmatig McDonald's bezoeken. In december verwennen zij zichzelf makkelijker met luxere, bijzondere producten.

Concept

December wordt een maand om te genieten met de December Specials van McDonald's. Een bijzonder, extra lekker feestmaand-assortiment met een rijke McFlurry Magnum White Almond, een feestelijke Milk Shake Sweet Caramel en een luxe Snackbox met 4 Chicken McNuggets en 4 garnalen. De rijke premium burgers van McDonald's maken het aanbod compleet. Een klassieke decemberfilm stoomt Nederland klaar voor de December Specials, met een fikse dosis feel good, humor en de magie van pratende rendieren. Zelfs de Kerstman laat zichzelf verwennen! En in die gulle, vrijgevige sfeer, vraagt McDonald's je om - net als de Kerstman - van je bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds bestelling te maken. Zo doneer je 30 cent aan dit goede doel, dat al ruim 30 jaar partner is van McDonald's.

Media- en middelenstrategie

Op TV koppelt de campagne het wonderlijke decembergevoel aan de speciale en luxe McDonald's producten. In outdoor, online en het restaurant wordt Nederland verder verleid door deze December Specials en premium burgers. En met succes: ondanks een voor de verkopen ongunstigere vakantieperiode dan vorig jaar stijgt de omzet van McDonald's met 1,5%. Met een tag-on, PR, pre-roll en een dagbladadvertentie verbindt McDonald's het decemberthema aan de oproep om 30 cent te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze media laten zien dat de Kerstman van zijn bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds bestelling maakt en dat iedereen op die manier voor Kerstman kan spelen. Op Facebook stimuleert de tussenstand McDonald's fans om ook te doneren en bij het transactiemoment rond de kassa's worden restaurantbezoekers herinnerd aan deze oproep. Dit levert meer dan €360.000,- op voor het Ronald McDonald Kinderfonds, ruim 60% meer dan vorig jaar.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken