De Zorgverkenner

De Zorgverkenner

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ZILVEREN KRUIS
Bureau
Fitzroy
Jaar
2017
Paginanummer
182

Nominatie 2017

Doelstelling

Om naast de financiële afhandeling extra waarde toe te voegen voor klanten richt Zilveren Kruis zich niet alleen op het betalen van zorg, maar neemt het in 2017 juist het regelen van zorg als centrale pijler. Met als doel om mensen beter te helpen op het moment dat ze zorg nodig hebben. Zo wil Zilveren Kruis de belofte 'raad en daad' verder verdiepen en kracht bij zetten, buiten het overvolle campagneseizoen in december.

Doelgroep

Alle Nederlanders die (af en toe) te maken krijgen met zorg. Voor henzelf of voor naasten.

Merkomschrijving

Zilveren Kruis is met ruim 3,3 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Zilveren Kruis staat haar klanten bij met raad en daad. Door te helpen bij het regelen van zorg, het betalen van zorg en het streven naar vitaliteit.

Concept

Onderzoek van Zilveren Kruis toont aan dat veel mensen die te maken krijgen met zorg zich afwachtend opstellen in hun zorgtraject. Wanneer zij worden doorverwezen voor een behandeling onderzoekt een meerderheid niet of er alternatieven zijn die beter bij hun persoonlijke situatie passen. Daarom introduceert Zilveren Kruis: de Zorgverkenner. Hiermee krijg je beter inzicht in keuzes, wachttijden en kosten. Via een online tool zie je direct welke keuzes je hebt, of je ergens anders sneller terechtkunt, wat er precies vergoed wordt en wat je in de meeste gevallen aan eigen risico betaalt. Want als je zorg nodig hebt, dan valt er meer te kiezen dan je denkt.

Media- en middelenstrategie

De campagne werd gelanceerd met de uitkomsten van het onderzoek. Hierin werd duidelijk dat veel patiënten keuzemogelijkheden in de zorg nog niet benutten. Tegelijk lanceerden we de oplossing: de Zorgverkenner. In de hele campagne stond de Zorgverkenner centraal. Via tv, (digital) radio, pre-rolls, online video, display, (e)DM's, narrowcasting bij zorgverleners en op social creëerden we relevantie voor de nieuwe online tool. Door een actieve rol te pakken in het zorgtraject van de doelgroep maakt Zilveren Kruis de merkbelofte 'raad en daad' waar. De campagne verstevigt de positie van Zilveren Kruis op merkbekendheid, merkoverweging én merkvoorkeur. Onder de groep die bekend is met de Zorgverkenner zorgt de campagne voor een uplift van maar liefst 10% op voorkeur en 13% op overweging.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken