De winter is lekkerder met Chocomel

De winter is lekkerder met Chocomel

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
CHOCOMEL
Bureau
Dept
Jaar
2018
Paginanummer
266

Doelstelling

Verbindt Chocomel sterker en duidelijker dan ooit aan de winter. Hoe? Door een nieuwe wintertraditie te creëren met een jaarlijks terugkerende themacampagne. De focus van de campagne is groei in volume en penetratie in alle verkoopkanalen, en dat binnen de krimpende categorie waar Chocomel zich bevindt. Daarnaast moet de campagne voortbouwen op de mental availability d.m.v. de gele merk wereld, iconische brand assets en de hybride tagline 'Alles is lekkerder met Chocomel'.

Doelgroep

Iedereen tussen de 18 en 65 jaar.

Merkomschrijving

Chocomel. De Enige Èchte.

Concept

Denk je aan de winter, dan denk je al snel aan Chocomel. Maar de winter is ook: bordspelletjes spelen. Chocomel knoopt deze winterklassiekers aan elkaar met de campagne 'De winter is lekkerder met Chocomel'. We laten zien hoe je een winterdag op allerlei manieren nog lekkerder maakt. Écht nostalgie op z'n Chocomels: smartphone uit, onesie aan, en lekker samen spelletjes spelen. Het ouderwetse bordspel is weer helemaal in: dat bewijst zoekverkeer in Google. Zeker in de wintermaanden zoeken mensen massaal naar alles dat met bordspelletjes te maken heeft. Chocomel speelt daarop in met inspiratie voor de allerlekkerste winterdag, plus 40% korting op populaire bordspelletjes bij aankoop van 2 Chocomel-producten. Speciaal voor de campagne hebben we een limited edition-literpak gemaakt. Door z'n grote, bruine vraagteken kun je onmogelijk het schap voorbij lopen zonder het pak te zien, te willen en te pakken. Voor extra winterpret staan op de zijkant van het pak kleine spelletjes die je direct zonder hulpmiddelen kunt spelen.

Media- en middelenstrategie

Chocomel is er voor iedereen. En wat betreft media-inzet normaal gesproken volledig digital-first. Omdat we een brede doelgroep willen bereiken, kiezen we er in deze campagne voor om flink in te zetten op TV. Om iedereen dit winterse verhaal te vertellen en optimaal te bereiken, hebben we de overige media gesplitst tussen 18 tot 40 jaar en 40+, met specifieke creaties voor verschillende kanalen en doelgroepen. Middelen die zijn ingezet: de verpakking, tv-commercials, prerolls, social content, online video, speciale landingspagina's, print en winkelvloer POS-materiaal.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken