De winkel van uitpakkers

De winkel van uitpakkers

Categorie
Retail
Adverteerder
BOL.COM
Bureau
Dept
Jaar
2021
Paginanummer
324

Winnaar 2021

Doelstelling

Mentale link tussen kerst en bol.com vergroten. Dit betekent van plek #9 naar #6 van merken die spontaan met kerst geassocieerd worden.

Doelgroep

Kerstvierend Nederland

Merkomschrijving

bol.com, de winkel van ons allemaal

Concept

Nederland denkt bij kerstcadeaus al spontaan aan bol.com. Om de mentale link met kerst in zijn geheel te vergroten moest ook de associatie met kerstdecoratie verbeterd worden. Uit eigen onderzoek is bekend dat veel kerstliefhebbers al in november met kerst beginnen, maar dat in veel huishoudens toch ook nog wordt gewacht tot 6 december, wanneer de Sint het land verlaat. Voor beide groepen ontwikkelde bol.com de campagne ‘De winkel van uitpakkers’.

In alle communicatie werd letterlijk en figuurlijk uitgepakt, telkens vanuit de herkenbare bol.com doos. Met deze campagne spoorde de online retailer iedereen aan om dit jaar vroeg én groots uit te pakken met kerst en bewees daarmee ook de kerstwinkel van ons allemaal te zijn.

Met de boodschap ‘De winkel van uitpakkers’ werden deze vroege en grootse uitpakkers op een hele consistente manier geactiveerd, geïnspireerd en geholpen met het brede kerstassortiment van bol.com. Dit kwam samen in een nieuwe inspiratieve kerstwinkel vol decoratie, tafelen, outfits en cadeaus.

Media- en middelenstrategie

Vanaf november werden vroege uitpakkers via online getargete owned-en paid media bereikt. Aanvullend werden influencers en een partnership met Talpa ingezet om het bereik onder hen te vergroten. Deze branded content gaf bol.com een reden om vroeg over kerst te communiceren en dus vroeg de mentale link tussen bol.com en kerst te maken, zonder de Sint campagne in de weg te zitten.
 
Op 6 december zwaaide bol.com Sinterklaas uit en zocht daarmee op eigenzinnige wijze de herkenning op met kerstvierders voor wie deze dag het startschot voor kerst is. De campagneboodschap ‘De winkel van uitpakkers’ was te zien op TV, radio, online, out of home en print.
In ieder middel werd het thema groot uitpakken letterlijk en figuurlijk uitgevoerd - met als kers op de taart een volledig gedecoreerd Kersthuis op Funda (zie hier meer over in de categorie Smart Idea!).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken