De WHY van Zorg van de Zaak

De WHY van Zorg van de Zaak

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ZORG VAN DE ZAAK
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
64

Winnaar 2014

Doelstelling

Zorg van de Zaak onderscheidend positioneren in de low interest arbocategorie door te communiceren vanuit een 'why' die breekt met het klassieke beeld van arbo en concreet maakt voor welke dilemma's Zorg van de Zaak oplossingen biedt. Zorg van de Zaak wil mensen stimuleren om mee te blijven doen in werk, vanuit de overtuiging dat werken gelukkiger maakt.

Doelgroep

DGA, HR-managers en leidinggevenden. Maar in de boodschap spreken we nadrukkelijk werknemers aan - het gaat om deze mensen.

Concept

Zorg draait om mensen. Fotograaf Jan Banning (bekend van zijn werk over Amerikaanse voedselbanken en Indonesische 'troostmeisjes') brengt op indringende wijze de worsteling van werknemers en werkgevers in beeld. De thema's gaan over functioneren (in werk) met een probleem. Dat kunnen medische problemen zijn, maar ook persoonlijke omstandigheden als stress, schulden, verslaving, werk/privé-balans. De headings zijn herkenbare, prikkelende dilemma's die uitdagen om over je eigen situatie na te denken. De fotografie loopt als verbindend element door de online campagne en de website.

Media- en middelenstrategie

Een sterke doelgroep-gedreven online mediacampagne middels SEA en publicaties in online vakmedia in combinatie met retargeting op nieuwssites. Daarnaast social media met redactionele content in de vorm van o.a. whitepapers voor leidinggevenden, verhalen uit de praktijk en thematische artikelen, met LinkedIn als primair kanaal (LinkedIn heeft de Zorg van de Zaak campagne als meest succesvolle Nederlandse campagne van dit jaar bestempeld). Ook massamedia als outdoor en twee radiocommercials op de thema's schuld en verslaving.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken