De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.

De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
ROOKVRIJE GENERATIE
Bureau
Boris Creative x Jalt
Jaar
2021
Paginanummer
298

Nominatie 2021

Doelstelling

Draagvlak vergroten voor de rookvrije norm en daarmee acceptatie van verdergaande maatregelen om kinderen rookvrij te laten opgroeien.

Doelgroep

Nederland 18+.

Merkomschrijving

De Rookvrije Generatie is een positief verbindende maatschappelijke beweging om kinderen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Concept

De tijd dat we de sigaret als een normaal product beschouwden ligt ver achter ons. Steeds meer partijen sluiten zich aan op weg naar een Rookvrije Generatie om kinderen te beschermen tegen de gevaren van roken. Aan de hand van een tijdlijn, met herkenbare voorbeelden van vroeger naar nu, laten we Nederland deze onomkeerbare beweging zien en voelen. Van onwetendheid naar acceptatie: De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.

Media- en middelenstrategie

Met de crossmediale ‘video first’ strategie laten we Nederland zien en voelen dat roken niet langer normaal is. Inspirerende onderdelen van de multi-element film worden ingezet via TV, online, bioscoop en print gericht op bekendheid en breed bereik. Om betrokkenheid te vergroten is er daarnaast gekozen voor verdiepende social content en samenwerking met influencers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken