De Week van het Vergeten Kind

De Week van het Vergeten Kind

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
GUUSJE NEDERHORST FOUNDATION
Bureau
The Others
Jaar
2013
Paginanummer
354

Nominatie 2013

Doelstelling

Bekendmaken dat er in Nederland 31.000 kinderen door een onveilige of instabiele thuissituatie niet hun eigen bedje kunnen slapen en opgroeien in opvanglocaties. Sobere plekken met geen tot minimale speelvoorzieningen. Zo mag een kinderleven niet beginnen. De politiek heeft te weinig aandacht voor deze kinderen. De maatschappij weet te weinig van ze. Omdat veel van deze kinderen in code rood-locaties opgevangen worden om hun veiligheid te garanderen, worden ze zo makkelijk vergeten. Daarom een campagne om heel Nederland bewust te maken van deze 'vergeten' kinderen en het verborgen kinderleed in ons eigen land, soms gewoon om de hoek. Primaire doelstelling is derhalve bewustwording. Secundair het vragen voor hulp bij de realisatie van een verbeterde leef- en speelomgeving voor deze kinderen.

Doelgroep

Iedereen in Nederland, met een focus op de groep 30 - 60 jaar.

Concept

Deze vergeten kinderen hebben we zichtbaar gemaakt door kleine portretjes waarin we hun verhaal vertellen. Het waarom ze niet thuis wonen, maar in een opvanglocatie. Soms confronterend, maar verhalen waarvan wij willen dat Nederland ze kent. Zij kunnen hun stem niet laten horen. Wij wel. Voor hen.

Media- en middelenstrategie

De campagne is vertaald in zo veel mogelijk media in middelen en aangeboden aan alle media die aangeboden hebben om te participeren. TV, Radio, online, outdoor, maar ook PR, Free Publicity, bierviltjes, projecties etc. Aangezien er geen mediabudget beschikbaar was, was de afhankelijkheid van de bereidwilligheid voor gratis plaatsingen groot. Door de impact van de campagne hebben we een grote participatie gekregen wat geresulteerd heeft in ca. 700.000 Euro aan geschonken mediawaarde.

Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken