De Wals

De Wals

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
NS INTERNATIONAL
Bureau
N=5
Jaar
2014
Paginanummer
398

Nominatie 2014

Doelstelling

1. Het koppelen van het internationaal treinreizen aan NS. 2. Zorgen dat reizen met NS International als volwaardig alternatief voor auto en vliegtuig tussen de oren van de consument komt.

Doelgroep

Kosmopolitische Nederlanders, veelal uit hogere welstandklasse.

Concept

NS International is het nieuwe label van NS voor internationale treinreizen (voorheen Hispeed). De uitdaging was om het op-en-top Nederlandse merk NS te verbinden aan internationaal treinreizen. En daarmee - en dit is misschien wel de grootste uitdaging - de trein te positioneren als volwaardig alternatief voor auto en vliegtuig. Vanuit de NS-themaregel 'Waar ga jij naartoe vandaag?' is hierop een introductiecampagne ontwikkeld waarin de vrijheid van het reizen centraal staat. De vrijheid om in de trein te stappen en een halve dag later in een compleet andere omgeving uit te stappen. Het onderscheidende van het internationaal treinreizen, de treinromantiek, speelt een grote rol in de campagne. Het comfortabel op reis gaan in mooie, luxe treinen waar je op je gemak een wijntje drinkt, terwijl je wegdroomt bij het zien van schitterende berglandschappen. NS International zet zich daarmee bewust niet af tegen auto of vliegtuig, maar laat vanuit zijn eigen kracht juist zien hoe heerlijk het is om met de trein te reizen. En dat met NS International Europa aan je voeten ligt.

Media- en middelenstrategie

Tv is als geen ander middel in staat om de emotie van het internationaal treinreizen over te brengen op een groot publiek. In out-of-home staat per uiting een emotionele benefit van reizen met NS International centraal. In combinatie met radio en webvertising vormt dit een krachtige en effectieve mix tussen emotie, benefits en sales.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken