de Volkskrant Creative Press Challenge

de Volkskrant Creative Press Challenge

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
DE VOLKSKRANT
Bureau
de Persgroep Advertising & diverse freelancers
Jaar
2013
Paginanummer
60

Winnaar 2013

Doelstelling

Reclamemakers opnieuw enthousiast maken voor de Volkskrant als reclamemedium door ze de kracht van dagbladen te laten ervaren.

Doelgroep

Creative directors van de top van de Nederlandse reclamewereld zijn uitgenodigd om hun beste (jonge) talent te selecteren voor deelname.

Concept

De Volkskrant Creative Press Challenge is een jaarlijkse competitie die jonge reclamemakers uitdaagt om terug te gaan naar de kern. Terug naar één idee in één briljante advertentie voor een goed doel. Elk jaar kiest de Volkskrant-redactie een ander goed doel. Het concept is gebaseerd op dagbladen als de meest pure vorm van reclame, omdat een slecht idee niet te verbergen is in print. Deelname is alleen op uitnodiging, daarnaast wordt er een aantal wildcards weggegeven. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. De prijs is geen award voor in de prijzenkast, maar roem: de winnaar krijgt een exclusief interview in de Volkskrant en het winnende werk wordt ingezonden naar Cannes. De eerste editie van de wedstrijd vond plaats in 2013, waaraan 50 creatieve teams hebben deelgenomen.

Media- en middelenstrategie

Creative directors van de geselecteerde reclamebureaus zijn via een DM benaderd. Hier zaten reageerbuisjes bij met daarin unieke deelnamecodes, waarmee de deelnemers zich konden registreren. Een prachtige video is gemaakt om de deelnemers verder te enthousiasmeren tijdens de drukbezochte kick-off borrel. Daarnaast is er een site ontwikkeld (www.creativepresschallenge.com) met informatie over de wedstrijd en de jury, waar deelnemers hun werk konden inzenden. De Volkskrant, onze mediapartners (Amsterdam Adblog, Marketing Tribune en Pop the Campaign) en Creatie hebben uitgebreid aandacht besteed aan de wedstrijd. Daarnaast was er veel free publicity in vakmedia, zoals Adformatie en internationale sites. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de 24 uur van de Reclame.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken